чт. мар. 28th, 2024

Историята на човека, който победи диабета без намесата на медицината

Story-of-a-Man-who-has-Overcome-Diabetes-Without-Medicine

Това е историята на млад мъж, болен от диабет и страдащ от високо кръвно налягане, който се излекувал по абсолютно невероятен начин.

Вместо да приема инсулин, както и хапчета срещу високо кръвно налягане, той започнал да консумира сурови зеленчуци и плодове.

Тази история се случва преди 4 години, когато започва да изпитва непрекъснато жажда, което е най-честият симптом на диабета.

Той си направил изследване и установил, че нивото на кръвната му захар достига 29, а панкреасът е спрял да функционира. Поради това започнал редовно да приема инсулин.

След като започнал да използва инсулин, той  почувствал, че здравето му се влошава, защото нивото на триглицеридите се увеличило до 16, а  кръвното му налягане било 100/ 150. Няколко дни по-късно попаднал на предаване, което се казвало „На ръба на науката“.

В тази програма д-р Джон Цирдум говори за здравословния начин на живот. Той използвал зеленчуци и плодове в сурова форма 12 години. След като изгледал тази история, мъжът решил да последва съветите на д-р Зидрум и си купил миксер, за да си прави  сокове от зеленчуци и плодове.

През първата седмица младият мъж изпитвал огромно изкушение пред храната, но за кратко време успява да снижи нивото на кръвната захар на 5.

Това било впечатляващ резултат, затова решил да не приема инсулин и да продължи тази диета. Така кардинално успял да намали нивото на кръвната си захар.

Резултатите от строгата диета били поразителни. Той успял да свали  11 килограма през първите 25 дни, а през следващите четири месеца нямал  никакви симптоми, свързани с диабета.

Здравословното му състояние продължило да се подобрява, а  кръвното му налягане се нормализирало (70/120). Нивото на триглицеридите било вече 1,4, така че не се налагало да приема инсулин и други таблетки.

Той отслабнал с  повече от 20 кг.

Ето и  рецептата, която  използвал:

2 банана
2 ябълки
малко зеле
5 киви
половин литър вода

Как се използва:

Първата  половина от сока се изпива сутринта, а  останалото количество през деня. Ако сте гладни, яжте плодове, салата или риба тон в малки количества. Тези храни са богати на витамин В12 и sa много полезни за организма.

Предимството на тази диета е, че на практика няма да се чувствате гладни. Това се дължи на факта, че мозъкът получава информация от кръвта, за да определи дали сме гладни или не. Кръвта, изпълнена с хранителните вещества от соковете, не позволява на мозъка да задейства „сигнал за глад“.

Източникfithacker

Забележка: Текстът е информативен и не e наръчник за  прилагането на тази диета.

 

 

© 2019 energetika-bg.com All rights reserved!

Още по темата в нашата страница:


© 2019 energetika-bg.com All rights reserved!

By energetic

30 години опит в новинарството и преводите.

Related Post