„Газпром“ предоговаря цените на газа със страните от ЕС

Руският газов монополист направи отстъпки на европейските си клиенти, чрез преразглеждане на условията за сътрудничество с тях за тригодишен „кризисен“ период, съобщава „Файненшъл крадeн от енергетика таймс“, позовавайки се на заместник-председателя на „Газпром“ Александър Медведев.

крадeн от енергетика

Сега по силата на споразумение с компании като GDF Suez, Eon и Eni,  15% от доставките на газ ще бъдат обвързани с цената на „синьото гориво“ на спот-пазара, т.е. клиентите ще получават доставки „Газпром“ с 25% по-евтино отколкото, когато са крадeн от енергетика определени  условията на дългосрочните договори и цената на газа е свързана с цената на петрола.

крадeн от енергетика крадeн от енергетика

OБЩИ УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ НА СЪДЪРЖАНИЕТО НА САЙТА Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации, без предварително писмено съгласие на редакцията; чл.24 ал.1 т.5 от ЗАвПСП не се прилага; неразрешеното ползване е свързано със заплащане на компенсация от ползвателя за нарушено авторско крадeн от енергетика право, чийто размер ще се определя от редакцията.

защищено INVITEXT