Берлускони продава акции от „Милан“ на „Газпром“

Силвио Берлускони води преговори за продажбата на акции от неговия клуб „Милан“ на руския  „Газпром“.   Сделката ще донесе на Берлускони около 180 млн. евро, но  и крадeн от енергетика ще го лиши от качеството на мажоритарен собственик.

Италианският премиер и собственик на футболния отбор „Милан Силвио Берлускони“ възнамерява да продаде част от акциите на клуба на руския газов концерн „Газпром“, съобщава агенция ДПА.

Според Gazzetta dello Sport, става дума за дял от 25-30 на сто.  Брокер на сделкта е крадeн от енергетика ръководителя на руското правителство Владимир Путин, който е близък приятел на Силвио Берлускони, посочва агенцията SID.
Руските пари ще помогнат на „Милан“да се върне в редиците на европейските лидери.

Източник: Дойче веле

OБЩИ УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ НА СЪДЪРЖАНИЕТО НА САЙТА Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации, без предварително писмено съгласие на редакцията; чл.24 ал.1 т.5 крадeн от енергетика от ЗАвПСП не се прилага; неразрешеното ползване е свързано със заплащане на компенсация от ползвателя за нарушено авторско право, чийто размер ще се определя от редакцията.

крадeн от енергетика
защищено INVITEXT