Обама: Нефтеният разлив ни разтърси като 9/11

Американският президент Барак Обама заяви, че нефтеният разлив в Мексиканския залив се е отразил на гражданите на САЩ както терористичните нападения над двете кули-близнаци през 2001г.

крадeн от енергетика

В интервю за сайта Politico, на което се позовава БиБиСи, държавният глава на САЩ посочи, че екологичната катастрофа и последвалите силни обществени реакции разкриват начина, по който мислим за природата.

По същия начин, по който случилото се на 11 септември разтърси нашите виждания, мисли, външната ни политика, така крадeн от енергетика и това бедствие ни кара да замислим за околната среда и то да се замислим за много години напред, заяви Обама.

крадeн от енергетика

По-късно днес се очаква американският президент да посети за четвърти път засегнатите от петролния разлив райони.

Междувременно стана ясно, че британската нефтена компания BP е оценила щетите, нанесени от петролния разлив в Мексиканския крадeн от енергетика залив, на 1.6 милиарда долара.

Екологичната катастрофа не може да бъде овладяна вече над месец, нанасяйки тежки щети върху богатата екосистема на Мексиканския залив. По оценки на Вашингтон над 19000 барела петрол се вливат всеки ден в залива, който е среда за рибна индустрия на стойност крадeн от енергетика 6,5 милиарда долара.

http://news.ibox.bg

OБЩИ УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ НА СЪДЪРЖАНИЕТО НА САЙТА крадeн от енергетика Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации, без предварително писмено съгласие на редакцията; чл.24 ал.1 т.5 от ЗАвПСП не се прилага; неразрешеното ползване е свързано със заплащане на компенсация от ползвателя за нарушено авторско право, чийто размер ще се определя от редакцията.

крадeн от енергетика
защищено INVITEXT