ЕС изпитва недостиг на основни полезни изкопаеми

ЕС e изправен пред недостиг на 14 важни минерали, необходими за производството на мобилни телефони и на прилагането на нови технологии като слънчеви батерии и синтетични горива, пише крадeн от енергетика The New York Times, позовавайки се на проучване на Европейската комисия, публикацията за което се очаква в четвъртък.

В съответствие с получените данни, ключов фактор за недостига е, че необходимите материали са съсредоточени в четири страни: Китай, Русия, Конго и Бразилия.

„За да реши този проблем, Комисията на ЕС предлага политика за подобряване на преработката на суровини, за да крадeн от енергетика се разработят продукти, които изискват по-малко суровини, както и да се насърчават изследванията, за да се намерят заместители“, – пише авторът, Джеймс Кантер.

Източник: The New York Times

крадeн от енергетика

OБЩИ УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ НА СЪДЪРЖАНИЕТО НА САЙТА Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации, без предварително писмено съгласие на редакцията; чл.24 ал.1 т.5 от ЗАвПСП не се прилага; неразрешеното ползване крадeн от енергетика е свързано със заплащане на компенсация от ползвателя за нарушено авторско право, чийто размер ще се определя от редакцията.

защищено INVITEXT