Камерън започва битка с Обама заради BP

Дейвид Камерън започва битка с Обама, за да защити компанията Бритиш Петролиум, отбелязва днес Дейли Телеграф.

Британският премиер апелира компанията да бъде защитена от крайните крадeн от енергетика компенсации, поискани от американския президент Барак Обама.

По-рано BP се съгласи да изплати най-големите компенсации в корпоративната история, за да бъдат покрити щетите в Мексиканския залив 13, 5 млрд. лири, отбелязва изданието.

Миналата вечер американският президент даде да се разбере, че това ще е само началото.

В сряда в знак на подкрепа към петролната компания крадeн от енергетика Камерън заяви: „BP е важна компания. Тя е наела хиляди хора във Великобритания и плаща големи данъци.

Миналата седмица Дейвид Камерън е обсъдил проблема с председателя на борда на директорите на компанията Сванберг, който го е помолил за помощта му заради оказвания върху фирмата натиск от крадeн от енергетика страна на САЩ.

презNews.bg – Камерън започва битка с Обама заради BP.

OБЩИ УСЛОВИЯ ЗА крадeн от енергетика ПОЛЗВАНЕ НА СЪДЪРЖАНИЕТО НА САЙТА Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации, без предварително писмено съгласие на редакцията; чл.24 ал.1 т.5 от ЗАвПСП не се прилага; неразрешеното ползване е свързано със заплащане на компенсация от ползвателя за нарушено авторско право, чийто размер ще се крадeн от енергетика определя от редакцията.

защищено INVITEXT