пт. апр. 19th, 2024

Е.ОН ще съди държавата

Енергийното дружество Е.ОН ще съди държавата. Причината е решението на Държавната комисия по енергийно и водно регулиране да промени признатите технологични разходи от 18% на 15%, заради което пък компанията може да излезе на загуба, предаде АСН.

Това би довели до обезценяване на стойността на дружеството, в което държавата е съакционер с 33% и който дял държавата обяви, че може да продаде. Това се казва в официално становище на германския енергиен търговец.

Намаляването с 3% на признатите технологични разходи от регулаторната комисия би намалило значително наличните средства на компанията, ще се отрази негативно и на дейността на Е.ОН България Мрежи АД, а именно – поддръжка, ремонт и развитие на електроразпределителната мрежа, както и подобряване на качеството на електроснабдяване, твърдят от компанията.

Е.ОН България смята, че такова решение на ДКЕВР е нарушение на законодателството и регулаторната методология. Компанията ще заведе дело срещу това несправедливо и неоснователно решение на регулаторната комисия в законно установения срок и ще потърси подкрепа от страна на Европейската комисия“, се казва още в становището.

презЕ.ОН ще съди държавата – Actualno.com.

By energetic

30 години опит в новинарството и преводите.

Related Post