Путин не иска да плати на Минск за транзита на газ

Беларус иска „Газпром“ да плати за транзит на газ цена, която не съответства на договора. Това каза шефът на „Газпром“ Алексей Милер на среща с министър-председателя Владимир крадeн от енергетика Путин, предаде РИА Новости. На това Путин заяви, че Русия трябва да плати на Минск, в съответствие с договорните си задължения, а промени в договора страните трябва да обсъдят на преговори.

„Въпросът не е напълно решен, ние получихме писмо от първия вицепремиер на Беларус, който изисква плащане за транзита на руски газ по условия, които не са съгласно договора“ крадeн от енергетика – съобщава Милър. В случай на неплащане на размера на необходимите средства, каза той, Беларус заплашва да спре транзита на руски газ през нейната територия.

В Минск смятат, че „Газпром“ трябва да плати на Беларус $ 260 милиона дълг за транзитно преминаване на суровината. Москва призна за крадeн от енергетика дълга, но показва, че сумата му трябва да бъде много по-малка. Освен това „Газпром“ твърди, че е платил на Минск 228 милиона долара .

крадeн от енергетика

OБЩИ УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ НА СЪДЪРЖАНИЕТО НА САЙТА Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации, без предварително писмено съгласие на редакцията; чл.24 ал.1 т.5 от ЗАвПСП не се прилага; неразрешеното ползване е свързано със крадeн от енергетика заплащане на компенсация от ползвателя за нарушено авторско право, чийто размер ще се определя от редакцията.

защищено INVITEXT