BP спря основния теч на петрол

„Бритиш петролиъм“ успя да прекрати изтичането в Мексиканския залив на основния обем петрол от аварийната тръба, информира „Ехото на Москва“.

Както съобщи вицепрезидентът на британския концерн крадeн от енергетика Кент Уелс, този резултат е бил постигнат в хода на изпитанията по поставянето на нов купол.

Той поясни, че инженерите са успели да покрият една от трите клапи на купола. В момента специалистите покриват останалите клапи.

По думите на Уелс този процес ще приключи в близките часове, крадeн от енергетика след което с увереност ще може да се каже, че за първи път от началото на аварията на 20 април на компанията й се е удало да спре петролния разлив.

Повече по темата:

Петролният „Чернобил“ в Мексиканския залив

Скриват истинските мащаби на петролната мегакатастрофа. Животът на Земята е в опасност!+ фото

Обама: Нефтеният разлив ни разтърси крадeн от енергетика като 9/11

презNews.bg – BP спря основния теч на петрол.

OБЩИ УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ НА крадeн от енергетика СЪДЪРЖАНИЕТО НА САЙТА Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации, без предварително писмено съгласие на редакцията; чл.24 ал.1 т.5 от ЗАвПСП не се прилага; неразрешеното ползване е свързано със заплащане на компенсация от ползвателя за нарушено авторско право, чийто размер ще се определя от крадeн от енергетика редакцията.

защищено INVITEXT