пт. апр. 19th, 2024

Борисов: Трайчо води преговори с руснаците и си извиват ръцете

„В момента Трайчо води преговори с руснаците и си извиват ръцете, защото знаете как се преговаря“.

Така министър-председателят Бойко Борисов описа от парламентарната трибуна преговорите между България и Русия, които се провеждат днес в резиденция „Евксиноград“ край Варна.

По време на парламентарния контрол той отговори на въпроси на бившия премиер Сергей Станишев (БСП) и бившия икономически министър Петър Димитров (БСП) за преговорите с Русия по големите енергийни проекти.

Борисов отказа да даде точен отговор какво намаление на цената на газа ще иска България от Русия с мотив, че в момента руснаците наблюдават и така с отговора си може да предопредели преговорите. „Вие ме карате – и от монитора ме гледат какво ще им кажа – да предопределя преговорите. Защото те, знаете, в тази област нямат равни – в събирането на информация. Е, карате ме да кажа какво искам от тях. Да, искаме да намалим цената на газа, защото това е в услуга на всички. А това, че се опитваме да разчепкаме от тръбата на руската до българската три-четири посредници – да, действително е неприятно“, описа ситуацията премиерът.

презПазари | Борисов: Трайчо води преговори с руснаците и си извиват ръцете – Dnevnik.bg.

By energetic

30 години опит в новинарството и преводите.

Related Post