САЩ строят у нас най-голямата централа за слънчева енергия? | 30 ДУМИ

AES биха искали да построят в България това, което би било най-голяма електрическа централа за слънчева енергия в Европа – 80 мегавата.

Това каза американският посланик Джеймс Уорлик на брифинг с участието и на представители на американската компания AES Solar Energy, за възможностите за използване на крадeн от енергетика слънчевата енергия в  България, информира БиТиВи.

Те са готови да инвестират в България близо 400 млн. долара за построяването на това съоръжение и цената за българското правителство е „нула„, каза посланикът.

По думите му американската компания е в разговори с българското правителство от месеци – поне от крадeн от енергетика времето, в което той е посланик у нас – от 6 месеца, и все още няма отговор от българска страна на искането за инвестиции.

крадeн от енергетика

„България казва, че иска енергийна диверсификация – ето, има такава възможност, възползвайте се. България казва, че има нужда от чуждестранни инвеститори – крадeн от енергетика ето ви възможност, възползвайте се от тези 400 млн. долара“, каза Джеймс Уорлик.

По думите на посланика тук имаме компания, която „чака, чака, чака…“. Ако продължат да чакат, те ще потърсят други начини, защото слънцето свети и в Румъния, каза дипломатът.

презСАЩ строят крадeн от енергетика у нас най-голямата централа за слънчева енергия? | 30 ДУМИ.

OБЩИ УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ НА крадeн от енергетика СЪДЪРЖАНИЕТО НА САЙТА Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации, без предварително писмено съгласие на редакцията; чл.24 ал.1 т.5 от ЗАвПСП не се прилага; неразрешеното ползване е свързано със заплащане на компенсация от ползвателя за нарушено авторско право, чийто размер ще се определя от крадeн от енергетика редакцията.

защищено INVITEXT