Създадоха технология за дистанционно управление на хора

За съжаление това не е сюжет от научната фантастика, а реален факт. Изследователи от университета в Бъфало, водени от професора по физика университет Арнда Пралла (Arnd Pralle), създадоха технология, благодарение на които всички живи организми, включително и хората, могат да бъдат контролирани дистанционно като роботи.
Магнитни наночастици вградени в структурата на клетките през мембраната, могат да контролират поведението ви, според изследванията, материали за които са публикувани в сп. Nature Nanotechnology.
Системата работи така – наночастици от магнитен материал, с размери 6 нанометра всякаи, се въвеждат в тялото като преминават през клетъчната мембрана и проникват в живите клетки. След това върху организма се прилага магнитно поле с интензитет приблизително равен на магнитното поле по време на магнитен резонанс. Така приложеното магнитно поле започва да затопля наночастиците и когато тяхната температура достигне 34 градуса по Целзий, нервните клетки се възбуждат и започват да се държат по предварително програмиран начин.

На видеото може да се видят червеи нематоди (C. elegans), които се движат в определена посока, а веднага щом бъдат подложени на въздействие на магнитно поле, нагряващо наночастиците до температура от 34 С, червеите заедно променят посоката си на движение.

Според изследователите, този метод не уврежда живите клетки и организми като цяло….