Сърбия ще участва в проекта АЕЦ Белене

Сърбия ще участва в реализирането на проекта АЕЦ „Белене“. Това каза пред Агенция „Фокус“ министър-председателят Бойко Борисов, който снощи проведе среща със сръбския президент Борис Тадич (на снимката).

крадeн от енергетика

„Друго, което беше важно да се каже, е с колко процента и колко пари като акционерен капитал Сърбия ще участва в построяването на АЕЦ „Белене“. Защо казвам това под условие? Защото дори и тук Тройната коалиция използва една манипулация, тъй като договорът за двата реактора за крадeн от енергетика АЕЦ „Белене“ е 4 млрд. евро, но те не съобщават никога, че в тези договори има т.нар. инфлационен индекс и руската страна към този момент претендира за близо 2,8 млрд. евро индексация на цената от 4 млрд.

Плюс, като се прибавят и 500 млн. евро на консултанта, плюс – инфраструктурата, плюс – ако има лихви по крадeн от енергетика заем за останалата част, проектът става на съвсем друга цена. Виждате, че е по-вероятно да е между 6 и 7 млрд., а не това, което казва Станишев – 4 млрд. Така че остана, когато намерим и европейски инвеститори и стане ясно цялостното финансиране на проекта, те крадeн от енергетика ще участват в зависимост от това колко пари имат, с толкова проценти. Но имаме твърдото му „да“, че участват“, каза Борисов.

презСърбия ще участва в проекта АЕЦ Белене – Actualno.com.

крадeн от енергетика

OБЩИ УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ НА СЪДЪРЖАНИЕТО НА САЙТА Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации, без предварително писмено съгласие на редакцията; чл.24 ал.1 т.5 от ЗАвПСП не крадeн от енергетика се прилага; неразрешеното ползване е свързано със заплащане на компенсация от ползвателя за нарушено авторско право, чийто размер ще се определя от редакцията.

защищено INVITEXT