сб. апр. 20th, 2024

Русия и България напредват по проекта „Южен поток“

By energetic ное. 8, 2010 #БЪЛГАРИЯ

„Газпром“ и Българския енергиен холдинг “ пристъпиха към избора на изпълнител за предпроектното  проучване на българския участък от газопровода“ Южен поток “ , съобщава пресслужбата на“ Газпром „.

„В съответствие с графика на дейностите, предвидени по Споразумението за прилагане на изследването на проекта за реализацията на българския участък на“ Южен поток „,  сключено между   „Газпром“ и „Българския енергиен холдинг „,  страните пристъпват към открит търг за избор на изпълнител за провеждане на проучване   за изграждане на газопровода Южен поток на територията на Република България“ – се казва в изявлението .

Информационни материали за участие в откритата процедура, избор на изпълнител,  са на разположение на официалния сайт на „Български Енергиен Холдинг“ .

България се присъедини към проекта „Южен поток“ през януари 2008 г.

Споразумението за сътрудничество в изграждането на газопровода за транзит на газ през България в проекта „Южен поток“ между  „Газпром“ и Българския енергиен холдинг “ е подписано през май 2009 г., а през юли 2010 г.  Русия и България подписаха пътна карта за развитие и  проучване на българския участък на“ Южен поток „.

Пътната карта е план за приоритетни действия, необходими за изпълнение на проекта в България.

By energetic

30 години опит в новинарството и преводите.

Related Post