пт. апр. 19th, 2024

Green Float- водният град на Shimizu

Хората на бъдещето, може би, ще се заселят в малки плаващи градове, които ще са разположени по протежение на Тихия океан, подобно на  огромни водни лилии, е уверена японската компания Shimizu.

Идеята е описана подробно в красиви рисунки, илюстрации и макети в помощ на онези, които са готови да развиват „зелени“ технологии и да създадат  град на бъдещето, който не произвежда парникови газове, твърди „Дейли мейл“ ..

Зеленият град (Green Float) ще се състои от клетки (региони), всяка от които ще бъде комфортно убежище на 10 до 50 000 жители; пешеходният  радиус на клетката ще е километър. Всяка клетка ще може самостоятелно да се носи из океана близо до екватора, но   трябва да може да общува с останалите клетки , да образува  селища и дори градове (модули). А модулите ще може по желание да се събират в по-големи формирования и да формират независима държава.

Повечето от жителите на Green Float ще живеят в „Небесен град“- небостъргач с височина от един километър, заемащ центъра на клетката. Други хора ще живеят в жилищни райони около периферията на клетката.

Централната кула ще бъде заобиколен от пасища и гори, за да  са в състояние сами да си набавят цялата необходима храна.

Около  „Небесния град“ ще има място и за земеделските стопанства, специализирани в отглеждането на едър рогат добитък и друга селскостопанска продукция. И всичко това ще бъде построено върху структура на понтонна решетка, състояща се от 7 000-тонни компоненти.

Основният строителен материал за производството на кули ще  е супер-лека сплав на магнезиева основа, произведена от морската вода.

By energetic

30 години опит в новинарството и преводите.

Related Post