MarketWatch: В Давос съществува заговор на олигарсите

Давос. Швейцарските Алпи. Годишна среща на прословутия Световен  икономически форум. От 1971 г. – членството е само с покани от клуба за супер богатите  и техните крадeн от енергетика приятели. Насладете се на красотата на лозунга от тази среща:  „Стремеж за подобряване на ситуацията в света“.  Но те не го правят. В продължение на последните 40 години богатите са станали по-богати. Бедните -още  по-бедни. Когато говорим за глобалната икономика, Давос е стихийно бедствие.

Защо? крадeн от енергетика Да, защото вътре в Давос  има елитен клуб – заговор на супербогатите. Членовете на това общество са повече от половината от тези 2 500 души, които ще посетят Давос. Те притежават милиарди. Но това не е достатъчно. В момента те  са на надморска височина от  50 000 крадeн от енергетика фута и закусват с хайвер, гъши дроб, филе миньон и Дом Периньон на  освободените си от данъци   самолети „Гълфстрийм“ 5.

За тях,  поканата за форума в Давос не е само   символ на статуса, и  не само доказателство за силата им. Поканата е за да се поддържа крадeн от енергетика илюзията, че заговорът на супербогатите е основният двигател на глобалния икономически напредък за последните 40 години … Така че те си мислят, че заслужават цялото богатство,  до което са се добрали, включително и частни самолети на стойност $ 60 милиона.

Сега стъпка в паралелна реалност:  крадeн от енергетика пътувате със самолет в Давос в икономична класа. Не можете да спите. Гледате  филм на вашия IPAD. Старият любим   Джеймс Бонд във филма „На секретна служба на Нейно Величество“ също така лети за Швейцарските Алпи в института Блофелд, известен със своите най-съвременни научни изследвания.

След крадeн от енергетика вечеря  Бонд научава, че Blofeld тайно промива мозъците на  десет красиви млади жени, така наречените Ангели на смъртта, за да разпространят смъртоносния токсин в целия свят по негова  команда. Стратегията на  лошия човек в бондиана  е такава: държи света като  заложник, настоява за повече слава, богатство крадeн от енергетика и абсолютна власт.

Да, момчета, точно така: на дълбоко ниво Давоската конспирация на богатите мъже,   действа по същия същи начин както във филма за Бонд. И двамата отрицателни герои са символи на умиращия капитализъм.

Но за съжаление, в реалния сценарий на днешния свят не съществуват герои крадeн от енергетика като Джеймс Бонд. Този път пилотите на тези  самолети Гълфстрийм, които возят богатите на форума, може да са въоръжени  пилоти на тайните служби, финансирани от Конгреса за защита на своите представители в конспирацията.

Сега да преминем от метафорите към реалните факти. Задайте си въпроса: Защо крадeн от енергетика Давоският клуб  на супер-богатите (с висшата  си мисия „да си сътрудничат в един активен, интегриран и системен подход за решаване на глобалните проблеми“), на практика  създава  икономика, която се влошава с висока скорост, когато войни, болести и бедност нарастват с обезпокоителни темпове и в която крадeн от енергетика ресурсите на планетата бързо се изчерпват? Защо? Защото Давос   е катастрофа. Тяхната икономика – това е катастрофа, капитализмът – катастрофа. Самата идеология на тези хора е катастрофа. Но, за съжаление, най-богатите не могат да обмислят тази действителност при крайцерска скорост и на височина от 50,000 фута. крадeн от енергетика За съжаление , те не могат да направят оценка на рисковете, дори и като кацнат.

Да , Давос наистина   произвежда  дебел  отчет, който показва 28 глобални  рискове (Внимание: взаимодействието на всеки три риска от списъка, ще доведе до световен колапс). Но истинският мотив на супер-богатите е лично богатство, политическата власт, слава. Те се интересуват малко крадeн от енергетика от масите. Те – са късогледи нарциси, тип  Ангели на смъртта, които са обучени да виждат само собствените си печалби. За съжаление, те никога не предвиждат следващата голяма катастрофа навреме  и ще действат, когато е твърде късно.

Фактите за икономически регрес от времето на появата крадeн от енергетика на Давос през 1971 г.  са безспорни. В статията „Краят на историята“ на списание American Interest Journal,  авторът Франсис Фукуяма пише: „Добре известно е, че неравенството в доходите е нараснало значително в САЩ за последните три десетилетия, и че ползите от продължителен период на икономически крадeн от енергетика растеж, който приключи през 2007-08, са непропорционално разпределени в горната част на богатите слоеве на обществото. „

Милиардери взеха в  ръце процеса на икономическия просперитет в  онези времена, когато започва работа  Световния икономически форум в Давос.

Фукуяма пише, че „изследванията на Томас Пикет и Емануел Саеза крадeн от енергетика показват: между 1978 и 2007 г. делът на БВП в САЩ, който се натрупва  в ръцете на 1% от най-богатите семейства на Америка, е нараснал от 9% до 23.5%. Тези данни показват спад в приходите на „работническата класа.

Последният път, когато пропастта между бедни и богати крадeн от енергетика е била толкова голяма, колкото днес, е в навечерието на Голямата депресия през 1929 година.

За свръхбогатите  Давос е начин да се печелят пари. За всички останали – това е катастрофа.

Още по-лошо, Фукуяма предупреждава за опасни връзки между икономическите и политически цели на супербогатите. „Нарастващата разлика крадeн от енергетика в доходите съвпада с хегемонията на консерваторите в политиката на САЩ. Консервативните идеи са пряко свързани с нарастващото неравенство. „

Икономическият модел, предложен от Роналд Рейгън, беше да се отвори вратата за по-голяма конкуренция и предприемачеството. Но рейгъномиката не успя. Въпреки че привържениците и твърдят, крадeн от енергетика че резултатите от свободния пазар – ръст на печалбата – с течение на времето ще засегне всички слоеве на обществото, се оказва, че тази печалба се е насочила само към  една шепа хора на върха на социалната пирамида.

С една дума, рейгъномиката се провали с гръм крадeн от енергетика и трясък. Но тя бързо се върна. Защо? Защото  Давос е – няколко супербогаташи, обсебени от богатство, власт и глобализация.

Темата за възникване на затворения клан на свръхбогатите  е развита в статия на списание Atlantic magazine от Кристия Фрийланд (Chrystia Freeland). Тя пише: „Истинската заплаха крадeн от енергетика за елитите не са по-високи данъци, а  ситуация, в която средната класа реши, че икономиката работи срещу нея и настоява за реални икономически мерки, като протекционизъм, и конфискационно данъчно облагане“.

„В крайна сметка, суперелитът има  само две алтернативи, за да оцелее : да подтиска  всяко крадeн от енергетика несъгласие или да споделя  богатството си“ – заключава Frirdlend. Въпреки това, богатите хора в Давос не осъзнават, че капитализмът се намира в смъртоносна спирала, за което свидетелства  възраждането на разрушителните Reaganomics в САЩ. Той няма да оцелее. Историята разказва, че подтискането на несъгласните с течение на крадeн от енергетика времето престава да бъде ефективно. Споделяне на богатство никога не става с мирни преговори, а е резултат от кървави революции, които са предназначени да пометат съществуващата система, включително и системата поддържана от заговор на супербогатите в Давос.

MarketWatch.

OБЩИ крадeн от енергетика УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ НА СЪДЪРЖАНИЕТО НА САЙТА Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации, без предварително писмено съгласие на редакцията; чл.24 ал.1 т.5 от ЗАвПСП не се прилага; неразрешеното ползване е свързано със заплащане на компенсация от ползвателя за нарушено авторско право, чийто размер крадeн от енергетика ще се определя от редакцията.

защищено INVITEXT