пт. апр. 19th, 2024

Роботът Vision Connected Drive на BMW

BMW Group   подготви  за автомобилното изложение в Женева концепцията  Vision Connected Drive, предназначена да покаже как  инженерите виждат бъдещето на автомобилната индустрия.

Колата е с футуристичен вид благодарение на преразглеждането на концепцията за осветлението на автомобила. Тя е украсена с цял набор от електрически крушки, светодиоди и гирлянди.

BMW Vision Connected Drive е изградена на същата платформа, както и сензационния  Vision EfficientDynamics, показан  преди половина година  във Франкфурт.

Новият автомобил, обаче, е  основно преработен и е в стила на първите автомобили спортни BMW от миналия век и е до известна степен подобен на известната Z-серия .

Два електрически двигатели са монтирани на предната и задната ос.
Електрическа енергия   произвежда 1,3-литров дизелов генератор, който харчи средно 3,8 литра гориво на сто. Общата мощност на машината е повече от 350 конски сили, което позволява да ускори  до 100 км / ч за 4.5 сек.

Но това не е най-важното в Vision Connected Drive.
BMW специалистите  са създали   автопилот  за машината, който може да управлява автомобила по магистралите. Компютърът, оборудван  с радари, камери и GPS,   се ориентира сам и води колата по пътя.

В допълнение Connected Drive има система за автоматичен паркинг.
Например, оставяйки я  вратата ресторант, собственикът и  дава команда да си търси място за паркиране. Превозното средства послушно изпълнява командата и намира само  правилното място. Няколко часа по-късно собственикът на колата звъни по телефона и  иска колата  да го вземе от вратата на ресторанта.

Серийното производство се очаква около 2020 г.

By energetic

30 години опит в новинарството и преводите.

Related Post