Изграждането на АЕЦ „Белене“ ще струва минимум 11 милиарда евро

Изграждането на АЕЦ „Белене“ при спазване на нормативните изисквания ще струва минимум 11 милиарда евро, а цената на киловатчас е сравнима с цената на вятърните крадeн от енергетика централи. Това са изчислили от Института за пазарна икономика. Красен Станчев от Института обясни за „Хоризонт“, че загубите ще бъдат повече от ползите на този проект:

крадeн от енергетика

При обстоятелството, че няма да може да се продава тази електроенергия, тъй като в страната няма никаква нужда от нея, до 25-а година, следователно се оказва, че инвестицията няма крадeн от енергетика да може да се изкупи. Тогава, когато възникне необходимост от такава мощност, при по-евтини условия, тогава и ще може да се направи такава инвестиция.

От Института за пазарна икономика подчертават, че Националната електрическа компания и Министерството на икономиката, енергетиката и туризма не са отговорили в крадeн от енергетика срок на заявление за достъп до информация по съществени въпроси, свързани с изготвянето на експертизата.

http://bnr.bg/sites/horizont/News/Business/Pages/Belene-Kr-Stan4ev.aspx

крадeн от енергетика крадeн от енергетика

OБЩИ УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ НА СЪДЪРЖАНИЕТО НА САЙТА Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации, без предварително писмено съгласие на редакцията; чл.24 ал.1 т.5 от ЗАвПСП не се прилага; неразрешеното ползване е свързано със заплащане на компенсация от ползвателя за нарушено авторско крадeн от енергетика право, чийто размер ще се определя от редакцията.

защищено INVITEXT