чт. апр. 25th, 2024

18 младежи ще се състезават за титлата „Най-добър млад газов техник”

18 ученици, разделени в шест отбора, ще се състезават на финала на конкурса на Овергаз за „Най-добър млад газов техник”. Последният етап от състезанието ще се състои на 28 април 2011 година от 10:00 часа в сградата на „Софиягаз” на бул. „Евлоги Георгиев” 169 в столицата.

За финала се класираха три отбора от Професионална техническа гимназия „Иван Райнов“ в Ямбол, два отбора от Професионална гимназия по промишлени технологии „Атанас Буров“ в Русе и един отбор от Професионална гимназия по транспорт и енергетика „Хенри Форд“ в София. Те ще трябва да изградят работеща домашна газова инсталация за четири часа.

Голямата награда за тима-победител са три мотоциклета. Класиралите се на второ място ще получат преносими компютри, а за третия отбор са осигурени професионални комплекти инструменти за газификация. 18-те младежи вече получиха една от наградите си – те ще могат да се запишат без приемен изпит в специалност по енергетика в технически университет по избор.

Състезанието се провежда за шести пореден път в партньорство между Овергаз, Министерството на образованието, младежта и науката и професионалните технически гимназии, в които се преподава специалността „Газова техника”. Шестте отбора стигнаха до последната фаза на състезанието след оспорвана конкуренция с близо 200 свои връстници от цялата страна.

By energetic

30 години опит в новинарството и преводите.

Related Post