пт. апр. 19th, 2024

Сашо Дончев – с награда за цялостен принос към развитието на Европейския делови конгрес

На 2 юни 2011 година в чешката столица Прага изпълнителният директор и създател на Овергаз Сашо Дончев бе удостоен с почетна грамота за цялостния си принос към развитието и дейността на Европейския делови конгрес (ЕДК) – международна организация, създадена през 1997 година, в която членуват 120 големи европейски и световни енергийни и инфраструктурни компании, между които немската E.on Ruhrgas, американската EXXON Mobil и руската Газпром, съобщиха от пресслужбата на Овергаз.

Дончев е получил отличието лично от   Алексей Милер, председател на ЕДК, по време на годишния конгрес на неправителствената организация. Признанието е резултат от 14 годишния ангажимент на българския предприемач към Конгреса. От 10 години изпълнителният директор на Овергаз е и член на Президиума на ЕДК, като и този път бе преизбран за още един мандат.

Европейският делови конгрес се стреми да стимулира инвестициите и да улесни диалога между бизнеса и политиците в седем работни сфери – енергетика, екология и здравеопазване, законодателство банки и финанси, информация и комуникация, промишленост и строителство, човешки ресурси, образование и наука.

By energetic

30 години опит в новинарството и преводите.

Related Post