Goldman Sachs и „Газпром“ разглеждат финансиране на стратегически проекти на газовия гигант

Заместник-председателят  на  финансово- икономическия отдел на „Газпром“ Андрей Круглов и председателят на Съвета на директорите, генералният директор на Goldman Sachs Лойд Бланкфейн са обсъдили днес в Санкт Петербург на Международния икономически форум – 2012 г. перспективите за развитие на сътрудничеството си, съобщи ИТАР-ТАСС.

В частност, е обсъдена възможността за организиране на финансиране на стратегическите инвестиционни проекти на „Газпром“, управление на финансовите рискове на дружеството, както и за съвместна  работа в рамките на разширяването на международния бизнес на    „Газпром“.

Банка Goldman Sachs е световен лидер в областта на финансовите услуги. В обхвата на нейните дейности влизат инвестиционно банкиране, борсова търговия, управление на активи и ценни книжа. Активите на банката в края на 2011 г. възлизат на 923.2 милиарда долара, активи под управление – 840 милиарда долара.

Сътрудничеството на „Газпром“ и „Голдман Сакс“ е от 2006 г., когато банката става един от организаторите на пускането на еврооблигации на компанията за 780 млн. евро. Наскоро  Goldman Sachs и „Газпром“ активно работят заедно по взаимодействието с институционални инвеститори.

http://30dumi.eu/2012/06/goldman-sachs-i-gazprom-razglezhdat-finansirane-na-strategicheski-proekti-na-gazoviya-gigant/