Заработи най-голямата в света слънчева електроцентрала Ivanpah

1_Ivanpah_solar_station

В пустинята Мохаве в Калифорния започна да функционира най-голямата в света слънчева електроцентрала  Ivanpah Solar Electric Generating System.

Площта на гигантското “огледало” на централата е повече от крадeн от енергетика 14 квадратни километра. Тя е построена с подкрепата на мощни корпорации като Google , BrightSource Energy и Bechtel .

Централата е построена oт инвеститорите на обществена земя. Първата от три кули на Ivanpah вече подава енергия. Когато станцията заработи с пълна мощност, тя ще генерира 392 мегавата електроенергия. Това е достатъчно за захранване на 140 000 жилища и ежегодно ще крадeн от енергетика спестява 400 000 т въглища.

Ivanpah се състои от 300 000 соларни огледала (хелиостати). Около тях се издигат три кули с височина 140 м. Слънчевата светлина, насочвана от огледала, загрява водата в кулите. В резултатът се получава силно загрята пара, която  задвижва турбини и произвежда електроенергия.

крадeн от енергетика

Read more: http://30dumi.eu/2013/09/zaraboti-naj-golyamata-v-sveta-sla-ncheva-elektrotsentrala-ivanpah/#ixzz2g51sc6HC

 

OБЩИ УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ НА СЪДЪРЖАНИЕТО НА САЙТА крадeн от енергетика Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации, без предварително писмено съгласие на редакцията; чл.24 ал.1 т.5 от ЗАвПСП не се прилага; неразрешеното ползване е свързано със заплащане на компенсация от ползвателя за нарушено авторско право, чийто размер ще се определя от редакцията.

крадeн от енергетика
защищено INVITEXT