сб. апр. 20th, 2024

Поради ремонт, част от клиентите на ЕНЕРГО-ПРО в община Велико Търново ще са без ток на 7 октомври

По искане на Електроенергийния системен оператор (ЕСО) на 7 октомври 2013 година от 09.00 до 14.00 часа ще бъдат изключени двата въздушни електропровода високо напрежение – ВЕЛ Акация и ВЕЛ Шемшево, собственост на Националната електрическа компания (НЕК). В резултат на изключването без електрозахранване ще останат подстанция Дълга Лъка и подстанция Велико Търново, които захранват с електроенергия няколко квартала в град Велико Търново и част от населените места в община Велико Търново.

Причина за поисканото изключване е планов ремонт на двата електропровода, който ще се осъществи само при наличието на подходящи атмосферни условия. В случай че климатичното време позволява ремонтът да се извърши, електроснабдяването на голяма част от клиентите на ЕНЕРГО-ПРО в града, присъединени към посочените подстанции, ще бъде преустановено в рамките на няколко часа. За клиентите на компанията в част от населените места в община Велико Търново се очаква временно спиране на захранването в началото и в края на определения период – при стартирането в 09.00 часа и при приключването в 14.00 часа на ремонтната дейност.

Двете подстанции се намират на близко разстояние една от друга и обикновено при планирани изключвания на едната, клиентите, които се захранват от нея, биват временно включени към другата. При сегашното прекъсване вследствие на предвидения от ЕСО ремонт и двете подстанции ще бъдат изключени (ще останат без захранване).

Служители на ЕНЕРГО-ПРО Мрежи са направили вътрешни анализи и проверки за това кои от изводите от подстанциите захранват сгради с важно обществено значение. Целта е да се гарантира непрекъснатост на електроснабдяването на болници, поликлиники и други обществени сгради. Предвидено е те да бъдат захранени чрез резервни мощности от други съоръжения от електроразпределителната мрежа.

Кварталите във Велико Търново, които ще останат без захранване в посочения часови интервал, са Зона В, Бузлуджа, Колю Фичето, Чолаковци, Дълга лъка и Западна промишлена зона. Освен посочените квартали в града, засегнати от планирания от ЕСО ремонт ще бъдат клиенти в следните населени места на територията на община Велико Търново – с. Шемшево, с. Леденик, с. Момин сбор, с. Пушево, с. Балван, с. Ново село, с. Ветренци, с. Беляковец, с. Присово, с. Велчево, с. Плаково, Пречиствателна станция, яз. Йовковци, Къпиновски манастир, южната част на с. Самоводене, гр. Дебелец и гр. Килифарево. При тях е възможно временно прекъсване на снабдяването с електрическа енергия около началния и крайния час на извършване на ремонта.

ЕНЕРГО-ПРО поднася своите извинения на всички засегнати клиенти на компанията за причиненото неудобство.

By energetic

30 години опит в новинарството и преводите.

Related Post