пт. апр. 26th, 2024

Бивши членове на ДКЕВР ще си разделят близо 80 хил. лева

By energetic окт. 22, 2013

Правителството ще отпусне допълнителни 78 900 лева на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР). Решението ще бъде гласувано утре на редовното заседание на Министерския съвет, съобщиха от правителствената пресслужба.

Средствата са необходими за обезщетения по Кодекса на труда на освободените членове на енергийния регулатор. През 2013 г. бяха сменени или напуснали осмина служители. Всеки от тях ще получи по близо 10 хил. лева.

Средствата ще се осигурят чрез преструктуриране на разходите по централния бюджет, защото не са предвидени в бюджета на Комисията. “Заложените в него капиталови разходи са с ограничен размер и не могат да бъдат преструктурирани”, уточняват от правителствената пресслужба. В края на септември самият енергиен регулатор поиска допълнителните средства.

 

В края на 2012 г. постът председател на ДКЕВР беше поет от Юлиана Иванова, за която почти веднага се разбра, че има онлайн магазин за цигари. Въпреки че подаде оставка, тя оглавяваше регулатора до март 2013 г., когато мястото й беше поето от зам.-министърът на икономиката Евгения Харитонова. С новия кабинет от юни председател стана Анжела Тонева. Тогава оставка подадоха и повечето членове на комисията.

By energetic

30 години опит в новинарството и преводите.

Related Post