чт. апр. 25th, 2024

Хората буквално седят върху безграничен източник на енергия

WCЧовешките екскременти се наричат “отпадъци”. В допълнение към тези безумци, които използват урината си за медицински цели, човек всъщност дълго време не може да намери никакви успешни начини за използване на собствените си отпадъци. До неотдавна, когато хората се научиха да използват тази урина за производство на електроенергия. Сега обаче става дума за по- твърдите отпадъци от нашата  жизнена дейност.

Учени от Нанянгския Технологичен университет в Сингапур  са създали тоалетна , която не само изпълнява основните си задължения, а и преработва твърдите  човешки отпадъци в биогаз и биогориво. Разработката се нарича  No-Mix Vacuum Toilet. WC използва вакуумна система (на същия принцип работят тоалетните в самолетите) за филтриране на отпадъците на течни и твърди. Твърдите отпадъци се прерааботват в биогаз, а течните се разцепват на  химични елементи като фосфор, компонент на торовете.

Освен това, биогоривата са по същество по- рафинирани версии на дизеловото гориво, така че може да се използват за зареждане на самолети, дизелови влакове и автомобили. С биогазовете е малко по-сложно. За производството им се изисква преработка на органични вещества (например вашата вчерашната вечеря). Биогазът както обикновен газ, можете да се компресира. С други думи  ще се получи много мощен източник на енергия.

В действителност пред нас е неограничен източник на възобновяема енергия. Дори може да се каже, че ние  буквално седим върху него.

By energetic

30 години опит в новинарството и преводите.

Related Post