нд. апр. 14th, 2024

Лошото време остави без ток 81 селища в Североизточна България

>Влошените метеорологични условия предизвикаха нови повреди по електроразпределителната мрежа на ЕНЕРГО-ПРО. Към 18:30 часа на вчерашния ден населените места бяха без електрозахранване бяха намалени до 27, но вследствие на новите аварии, които не спираха да възникват през нощта, към 10:00 часа днес те станаха 81 села.

Най-засегната е територията на областите Велико Търново и Габрово, където без електрозахранване са съответно 24 и 17 населени места. Отново се влоши ситуацията и в областите Русе, където без ток са 9 селища, и Разград – с 17 населени места без електричество. В област Търговище без електричество са 5 селища.
Втори ден екипите на ЕНЕРГО-ПРО Мрежи непрекъснато отстраняват повреди по съоръженията и възстановиха електрозахранването на близо 200  населени места, но едновременно с това възникваха нови повреди, които прекъснаха електроподаването в други райони. В случай че не последва ново влошаване на атмосферните условия, което да предизвика нови повреди, очакваме в рамките на деня да бъде възстановено електрозахранването на всички населени места.

Read more: http://30dumi.eu/2013/11/loshoto-vreme-ostavi-bez-tok-81-selishta-v-severoiztochna-ba-lgariya/#ixzz2lveyx7pK

By energetic

30 години опит в новинарството и преводите.

Related Post