Енергийна ефективност по турски – опаковат сградите с найлон

994140717Жител на гр. Муш (Източна Турция) опакова с найлон три  етажа на неговия 5- етажен дом, в  опит да се опази от силните студове,  пише вестник  Turkiye Gazetesi крадeн от енергетика .

45 -годишният Хюсеин Арма , баща на пет деца, живее в пететажна сграда с неговото семейство и роднини. Той намерил това  решение в интернет.

 

„Видях тази идея в интернет обаче успях  да намеря найлон с ширина само 12 м и дължина  40 метра.  Това стигна само за три крадeн от енергетика етажа, но в нашата къща в момента е топло, цитира изданието думите на турския майстор.

 

 

 

За да не бъде издухан от вятъра, собственикът закрепил найлона с метални шини.  Според Арме, семейството му сега спестява 30% от разходите за отопление.  „Ако намерим по-подходящ найлон, ще опаковам цялата къща“ – добавя Арме. Днес в Муш температурата е минус 6 крадeн от енергетика градуса.

 

Зимата в Източна Турция е студена, температурата пада понякога до – 20 градуса. Сега с магистрален природен газ се отопляват 83% от турските граждани, много домове  все още се отопляват с втечнен газ, който се продава в специални бидони.

 

http://30dumi.eu/2014/02/energijna-efektovnost-po-turski-opakovat-sgradite-s-najlon/

крадeн от енергетика

OБЩИ УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ НА СЪДЪРЖАНИЕТО НА САЙТА Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации, без крадeн от енергетика предварително писмено съгласие на редакцията; чл.24 ал.1 т.5 от ЗАвПСП не се прилага; неразрешеното ползване е свързано със заплащане на компенсация от ползвателя за нарушено авторско право, чийто размер ще се определя от редакцията.

защищено INVITEXT