В Холандия построиха „светещ път“ (видео)

Футуристичният път напомня филма “ Tрон“. В Холандия е построен футуристичен път, светещ в тъмното, съобщава Engadget.com .

В град Осс в Холандия е построен 500 -метров път, крадeн от енергетика който е маркиран с флуоресцентна боя. Покритието свети в тъмното от слънчевата енергия, акумулирана през деня и променя цвета си, когато температурата падне под нулата и пътят става хлъзгав.

крадeн от енергетика

Проектът е реализиран от компаниите Roosegaarde и Heijmans Infrastructure . В техните планове влиза полагането на това покритие на важни участъци по пътищата, както и използването на вятърни турбини край пътя крадeн от енергетика за снабдяване с електричество на инфраструктурата на магистралите.

Компаниите също така планират да снабдят магистралите със специално индукционно покритие за зареждане на електрическите превозни средства .

 

http://30dumi.eu/archives/76166

крадeн от енергетика

OБЩИ УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ НА СЪДЪРЖАНИЕТО НА САЙТА Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации, без предварително писмено съгласие на редакцията; чл.24 ал.1 т.5 от ЗАвПСП не се прилага; неразрешеното крадeн от енергетика ползване е свързано със заплащане на компенсация от ползвателя за нарушено авторско право, чийто размер ще се определя от редакцията.

защищено INVITEXT