Започват да работят няколко алтернативни електростанции

eraraepearЕдновременно в няколко страни  Австралия, Великобритания, Германия , САЩ и Канада, започна реализацията на проекти , свързани с употребата на алтернативни източници на енергия от  океанските вълни и крадeн от енергетика приливите и отливите.

В съоръжението, което ще заработи в Западна Австралия в Индийския океан, на няколко километра от крайбрежието на град Пърт, ще се използва механичната енергия на вълните: оранжеви поплавъци с ширина  11 м и пет метра височина, които се намират на повърхността на водата, ще се задвижват от крадeн от енергетика вълните и с дълги връзки ще захранват  хидравлични помпи , монтирани на дъното на океана. Тази електростанция ще произвежда 720  киловата, достатъчни, за да обезпечат с ток близка  военноморска база .

На югоизток от  Белфаст във Великобритания ще  се използва енергията на приливите: два пъти на ден около 350 милиона крадeн от енергетика кубически метра вода,  идващи от морето и  обратно, ще преминават през два 16 -метрови винта, които със своето въртене ще произвеждат 1,2 мегавата. Това е еквивалентно на вятър,  „духащ“ със  скорост от 555 километра в час и вятърни перки, въртящи се с до  15 оборота в минута.

крадeн от енергетика

Друг оригинален проект, реализиран вече в Единбург, Великобритания , използва енергията на вълните. крадeн от енергетика Пет  шамандури плуват на  морската повърхност независимо една от друга; между тях има хидравлични помпи, течността от които задвижва електрически генератор.

В момента  проектирането и експлоатацията на алтернативни енергийни източници, са свързани с ниска икономическа ефективност  оборудването изисква големи инвестиции и дълго се изплаща.

Освен това съществуват трудности, свързани с крадeн от енергетика непрекъсваемостта на  производство на електрическа енергия от  такива инсталации, както и въпроси, свързани с околната среда : Шумът от перките на витлата, травмите за животните и последиците от вредата от електромагнитните полета на трансформаторите .

Броят на проектите , които използват океанска енергия, се увеличава всяка година. През 2013 г. крадeн от енергетика в Лондон агенция Bloomberg New Energy Finance обяви, че до 2020 г. в света  ще има  до 22 електростанции, ползващи  приливна енергия и до 17 станции, използващи  енергията на морските вълни. Всяка такава станция ще бъде в състояние да генерира средно повече мегавата мощност, достатъчна  за да  гарантира функционирането на крадeн от енергетика около 250 домове.

Освен това същата агенция изчислява, че около 44 процента от населението на света живее в рамките на 150 километра от океан или крайбрежие.

http://30dumi.eu/archives/76264

крадeн от енергетика

OБЩИ УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ НА СЪДЪРЖАНИЕТО НА САЙТА Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации, без предварително писмено съгласие на редакцията; чл.24 ал.1 т.5 от ЗАвПСП не се прилага; неразрешеното ползване е крадeн от енергетика свързано със заплащане на компенсация от ползвателя за нарушено авторско право, чийто размер ще се определя от редакцията.

защищено INVITEXT