ЕНЕРГО-ПРО подмени подземните кабелни линии и монтира нови разпределителни електрически касети в центъра на Варна

След подмяната на подземните кабелни линии в центъра на град Варна, ЕНЕРГО-ПРО смени и старите разпределителни електрически касети с нови, модерни съоръжения. Освен че подобряват облика на централната градска част, новото оборудване на касетите гарантира по-високо ниво на сигурност на електрозахранването. Те са част от стартиралия проект на Община Варна за обновяване цялостния облик на града, в който ЕНЕРГО-ПРО се включи активно.

„В рамките на проекта изградихме нова тръбна мрежа с кабелни шахти, подменихме кабелни линии ниско напрежение по бул. „Княз Борис I” и част от прилежащите улици, а където е необходимо, изградихме нови. До момента сме вложили близо 120 хиляди лева в подновяване на подземната електроразпределителна мрежа в центъра на град Варна. Този инвестиция беше необходима, за да гарантираме по-висока сигурност на електрозахранване и за да предотвратим възникване на аварии по мрежата, отстраняването на които биха наложили разкопаване на положената нова настилка “, разказа Стефан Абаджиев, управител на ЕНЕРГО-ПРО Варна.

Обновяването на подземните кабелни линии и електрическите касети е част от проекта на Община Варна за преустройство на главната пешеходна зона на града. С подмяната на последните няколко електромерни табла в сградите ще бъде финализирана първата част от проекта за обновяване на електроенергийната инфраструктура в пешеходната част на центъра и съседните улици.