вт. апр. 16th, 2024

Фантастика: Кола вдига 350 km/h ползвайки за гориво солена вода

01-Salt-Water-CarQuant д-Sportlimousine е мощен автомобил, който използва като гориво солена вода, и наскоро бе сертифициран за движение по пътищата в Европа. Това е сериозен знак, че петролните картели постепенно губят енергийната война.

За разлика от традиционните коли, работещи с бензин, Quant д-Sportlimousine използва система от проточни електролитни елементи, разработени от NanoFlowcell. Тези елементи са способни да постигнат зашеметяващите 920 конски сили (680 кВт). В резултат на това колата на солената вода може да ускорява до 100 километра в час за 2,8 и има максимална скорост от 350 километра в час. E-Sportlimousine е разработена от немската фирма Quant.

Технологията с проточни електролитни елементи е известна от няколко десетилетия, но едва наскоро някои автопроизводители са успели да получат разрешение за създаване на коли, които могат да я използват

Такава технология за алтернативна енергия може да състари бързо бензиновите автомобили, тъй като тя е много по-ефективна и по-екологична от традиционния бензин.

Ето как експертите обясняват технологията:

Системата от проточни електролитни елементи, разработена от NanoFlowcell, действа по подобен начин на технологията с водородни горивни клетки – с изключение на това, че използва солена вода.

В тази система взаимодействат две електролитни течности, съдържащи метални соли. Електродвигателите са в състояние да използват тяхната реакция за производството на електроенергия, която след това се съхранява в суперкондензатори.

Ефективност на системата достига 80 процента, защото колата с нея практически няма движещи се части, а допълнителната топлина, която се генерира, е незначителен в сравнение с автомобили, които използват литиево-йонни батерии.

Алтернативните енергийни технологии, такива като системите с проточни електролитни елементи, са в състояние да разрешат настоящия проблем с глобалната енергийна криза и да ни дадат жизненоважен достъп до чиста и евтина енергия.

Видео:

By energetic

30 години опит в новинарството и преводите.

Related Post