ДКЕВР: Цената на тока трябва да се увеличи

Цената на тока трябва да се увеличи, но това няма да стане през първите месеци на годината.

Това заяви в “Денят започва” по БНТ  председателят на ДКЕВР Светла крадeн от енергетика Тодорова. Регулаторът ще изиска точни разчети от електроразпределителните дружества преди да реши с колко да поскъпне токът.

Светла Тодорова, председател на ДКЕВР: През април няма да се увеличи цената на тока. Моето мнение е, че една промяна на цената на тока от април не може да бъде добре аргументирана, но в момента не бихме могли да направим действително аргументирано обяснение, на крадeн от енергетика кого, колко. Това е проблем. Когато имаме в края на март одитирани финансови отчети на дружествата, както и техните предложения, тогава вече може да се направи добър анализ. Но не може да се избегне увеличение на цената тази година.

OБЩИ УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ НА СЪДЪРЖАНИЕТО НА САЙТА Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации, без предварително писмено съгласие на крадeн от енергетика редакцията; чл.24 ал.1 т.5 от ЗАвПСП не се прилага; неразрешеното ползване е свързано със заплащане на компенсация от ползвателя за нарушено авторско право, чийто размер ще се определя от редакцията.

защищено INVITEXT