Хората със спряно парно да не плащат за „общи части“, искат от ПФ

Да спре рекета на топлофикационните дружества у нас, се захвана Патриотичният фронт. Народните избраници от ПФ внесоха в деловодството на парламента свои предложения за промени в Закона за крадeн от енергетика енергетиката, с които да се ограничат правата на топлофикациите.

На първо място „патриотите“ настояват всеки българин, който се е отказал от услугите на топлофикационните дружества, да не заплаща и т.нар такса за тръбите, които минават през дома му, или за т.нар общи части.
Според настоящия закон дори и крадeн от енергетика някой гражданин да се е отказал да отоплява дома си на парно, все пак всеки месец трябва да заплаща определена такса само заради наличието на тръби на топлофикацията.

крадeн от енергетика

„Това е форма на рекет“, отсече на брифинг в парламента съпредседателят на ПФ Валери Симеонов. Той обясни още, че в текстовете на „патриотите“ в „общи части“ се включват само тези места, където крадeн от енергетика има монтирани и работещи отоплителни уреди.

Симеонов обърна внимание и на това, че в момента, за да не се заплаща никаква такса към топлофикационното дружество трябва съгласието на две трети от собствениците на апартаменти за спиране на парното. Идеята на ПФ е всеки сам да може да поиска спиране на крадeн от енергетика услугите на топлофикацията, но и да не заплаща никаква такса.

http://news.ibox.bg/news/id_1859831729

OБЩИ УСЛОВИЯ крадeн от енергетика ЗА ПОЛЗВАНЕ НА СЪДЪРЖАНИЕТО НА САЙТА Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации, без предварително писмено съгласие на редакцията; чл.24 ал.1 т.5 от ЗАвПСП не се прилага; неразрешеното ползване е свързано със заплащане на компенсация от ползвателя за нарушено авторско право, чийто размер ще крадeн от енергетика се определя от редакцията.

защищено INVITEXT