вт. мар. 19th, 2024

Слатински не разбира какво казва новия президент?! Няма как…. Защото не е работил за президент, а за ерзац…

rumen-radev-desi-4„Честно казано, не мога да повярвам, че бъдещият президент бил казал, че в момента у нас нямало политическа криза!“ , твърди Слатински в своя ФБ профил , и продължава:

“ Опитвам се да си обясня този факт, защото дори абсурдното има все някакво обяснение:
1. Бъдещият президент не разбира от политика и затова не може да проумее очевидни факти и да осъзнае очевадни процеси.
2. Бъдещият президент говори не това, което мисли и демонстрира първи прояви на политически цинизъм и властова демагогия.
3. Бъдещият президент е част от една предизборна, задкулисна договорка и вече връща получените заеми и се съобразява с поетите ангажименти.
4. Бъдещият президент е принуден да говори подобни нелепици от силните лица от Позитания и няма нито характер, нито желание да им противоречи.

Разбира се, възможно е просто още да не се е ориентирал в реалната политическа ситуация, да е подвластен на следизборната еуфория и така да стои далеч от случващото се, абсолютно убеден, че като встъпи в длъжност ще си отвори широко очите и ушите, ще наостри до предел всички останали свои сетива и ще докаже, че е способен да реагира вярно и своевременно, да държи съзнанието си на пулса на обществените болки и народните тревоги.

При всички случаи, това негово изказване се разминава с нормалната логика и предизвиква много въпроси. Защото говори за провал на здравия разум и за дефект в жизненоважните първични лидерски инстинкти. Това няма как да не задейства системата ни за ранно сигнализиране, която дава първия алармен сигнал, че е налице склонност към неадекватни преценки и неискрени позиции, користен популизъм и пожелателно мислене.

Все неща, които твърде скоро могат да превърнат бъдещия президент от необходимото решение на българския Проблем в достатъчна част от самия този Проблем…“

Всъщност нека Слатински да се концентрира върху дължината на фустата на бъдещата първа дама, върху фустата на предишната първа дама нещо не успя :)

https://www.facebook.com/nikolay.slatinski?hc_ref=NEWSFEED&fref=nf

By energetic

30 години опит в новинарството и преводите.

Related Post