От 2018 в Канада никъде в документите няма да се указва полово различие

1111-1Полово  неутрални удостоверения за раждане ще започнат да се издават в  Онтарио още през следващата година, ако провинцията бъде в състояние да реши бюрократичните пречки с  участието на други правителства.

Министърът  по правителствените и битовите услуги на Онтарио Трейси МакКарлз заяви в четвъртък, че това лято ще започнат консултации по въпроса, а в провинцията се работи усилено за да се гарантира, че удостоверенията за неутрална полова принадлежност ще бъдат  признавани за законни в други юрисдикции. Трейси MaкКарлз се надява, че Онтарио ще бъде в състояние да пусне през 2018 г. удостоверения за раждане, неутрални по пол.

MaкКарлз също така добави, че е помолила министерството да се позове  на Джошуа М. Фъргюсън – роден в провинция Онтарио режисьор, който е подал  искане за смяна на пола  в акта му за раждане от мъжки на „не двоичен.  Това е термин, използван за идентифициране на лица, които не се идентифицират с никакъв пол.  Министърът увери, че  знае и разбира колко  този въпрос е важен за недвоичното общество.

Фъргюсън, който също така  е писател и активист, заяви, че не двоичните хората имат право на не двоично удостоверение за раждане:

„Ако това не се случи до 2018 г., това определено ще е проблем за мен лично, тъй като ще продължава да  предизвиква у мен емоционална скръб поради наличието на удостоверение за раждане и всички мои документи, които в момента ме дискриминират, защото аз не съм мъж или жена. „

http://www.ctvnews.ca/canada/gender-neutral-birth-certificates-could-be-issued-in-ontario-by-2018-1.3419952

бел.ред.: А тъкмо паднаха визите за Канада…