пт. апр. 19th, 2024

В този ден самият Господ броди по света! Ето какво може и какво не може да се прави!

 1-205-1-1-1
Приближава един от най-важните православни празници! Важно е да се проведе правилно, за да бъдат благополучието и щастието  с вас през цялата година!

На 25 май 2017 г. се  отбелязва празникът Възнесение Господне (Спасов ден). Възнесението на Господа се извършва на четиридесетия ден след Великден, затова  винаги се пада в четвъртък

Смята се, че през тези 40 дни от  Великден до Възнесение,  Христос  броди по земята, гледайки като живеят обикновените хора, наказва грешниците – алчни богаташи  и възнаграждава праведниците – чистите по сърце и душа хора.

Ето защо се смята, че на никой не бива да се отказва в този ден милостиня,  не бива да се отказват молби,  важно е да не се минава мълчаливо покрай нещастен човек. Защото  под такава  маска може да се е скрил самият Господ. Не бива да се ругаят другите хора и не бива им се пожелава зло –  това  ще ви се върне стократно.

Не забравяйте да прочетете молитва на Възнесение, да посетите храм,  да направите добро дело. На Възнесение настъпва краят на земното служение на Божия Син. Побеждавайки смъртта, давайки възможност на всеки да  бъде възкресен в слава, Той  направи  и нещо повече – в Свое Лице възвиси човешката природа към Престола на Бог Отец, подготвяйки естеството на човек за приемането на Светия Дух, който Той обеща да изпрати на хората Свои от Отца.

В деня на Възнесение Господне трябва да помним, че ние  преди да можем да достигнем  подготвената за нас от Господ вечна обител, трябва да се стремим да бъдем обител на Светия Дух.

Апостолът на няколко пъти ни напомня: „Нима не  знаете, че вие сте  храм на Светия Дух“.  Това означава, че ние трябва да се стремим не само към цялостното освещение на нашата душа, но и на тялото. Душата и тялото трябва първо да бъдат подчинени на човешкия дух, а духът ни трябва да предаде  тялото и душата ни на нашия Бог, да направи цялото наше  същество проницаемо за Светия Дух.

В деня на Възнесение Христово да се възнесем над обичайния си живот,  да се възнесем не само с мечти,  но с делата си. Да се устремим да бъдем Богоугодни, дори и това да ни струва някое страдание.

By energetic

30 години опит в новинарството и преводите.

Related Post