ср. апр. 24th, 2024

Вашата енергия изтича само там, където е насочено вашето внимание

iТова е най-важното и основно правило, свързано с вашата  енергия

Загледали сте се в  красиво момиче – значи сте  споделили с него късче  от енергията си. Обърнали сте внимание на това, че всичко ви е  зле – значи сте насочили енергията си за да „си гарантирате“, че в живота ви нещата ще стават още по-зле. Обръщате внимание на радостните събития – насочвате  енергията си към радост, следователно радостите  в живота ви ще стават все повече и повече.

(Сега става ли ви ясно защо всички новини по корпоративните медии като Би Ти Ви, Нова и прочее хищници са фрашкани само с лоши и потискащи неща????)

Енергия – това не е  нищо друго, освен управление и концентрация на вниманието. Това правило означава: накъдето е насочено вниманието ви – там изтича вашата  енергия. Вие  я  споделяте.

Накъдето  насочвате  енергията си – до това искате да сте по-близо. Или по-точно, накъдето насочвате вниманието си – с това искате да бъдете по-близо. Може би обръщате внимание на мрачни хора? Значи вие искате да бъде мрачен! Обръщате  внимание на своята удовлетвореност – искате да бъдете удовлетворени. Толкова е просто.

Ако насочвате вниманието си върху това, което не искате – върху своите проблеми – насочвате към тях още  повече енергия, и проблемите се увеличават (това не означава, че не трябва своевременно да решавате възникналите проблеми!). Ако насочвате вниманието си върху това, което искате – това и ще  привличате в живота си.

И това се случва защото сега по-голямата част от хората не знаят какво искат. Но те винаги знаят, какво не искат. Ако не знаете какво искате, как ще  определите, че това което се случва с вас е   нещо положително? Каквото и да се случва в живота ви – вие не искате това, а друго. И какво искате – вие не знаете. Ако не знаете какво искате,  каквото и да ви се случи – това няма да ви задоволи.

Ето защо е много важно да изясните и да определите за себе си това, което искате. И да започнете все повече и повече да му обръщате внимание. По този начин, вие ще започнете да насочвате към него все повече и повече от своята енергия.

Това, че  хората не знаят какво искат, не е изненадващо  в наше  време. Нито в училището, нито  в университета, не казват и една дума за това, че трябва да си поставяме цели и да искаме нещо. Ако не си поставяте цели – ще продължите  да се носите по течението,  по което се носи цялото общество. Вие никога няма да имате право на избор. Въпреки че никога никой не ви го е отнемал.

Докато не си поставите положителна цел, вечната борба с проблемите ви няма да има край! Ако си поставите голяма положителна във всеки един смисъл цел, ежедневните проблеми ще се превърнат в  малки проблеми, които могат да бъдат лесно преодолени.

Мъдреците от  всички времена са били наясно с това, така че те  много време са медитирали  и са се занимавали с  енергийни практики. И затова, насочвайки енергията си в правилната посока, те по вълшебен начин са младеели, не са боледували  и са били щастливи. Те,   повишавайки своята енергия, са подобрявали живота си.

Ето защо трябва да се замислите и занапред да започнете да контролирате мислите си, за да не изтичат вашата енергия и сила, и тогава ще можете да промените живота си към по-добро и вашите желания ще бъдат изпълнени.

Логично е, че енергията на енергийния ни пашкул се контролира от нашето внимание. Този принцип е лесно да се провери като се концентрирате върху някоя част на тялото (например –  върха на носа) и го задържите там поне за няколко минути. Сега ще проследим съвършено реални   промени на усещанията в това място.

Концентрация на вниманието – това е практика, която означава, че ние не просто мислим за някое място, а това, че можем да обхванем с  внимание собственото си съзнание, да се  концентрираме на него и след това да се „придвижим“ в  желаното място (например, върха на носа).

След това, трябва да започнете да се въртите по обратен кръг,  и,  изключвайки всички сетива (зрение, слух и т.н.),  да се съсредоточите  върху усещанията на съзнанието си, получени от върха на носа.

За човек, който никога се е занимавал с никакви езотерични практики, това ще бъде доста нетривиална задача. Точно както ние много години се учим да управляваме собствените си ръце, за да изпълняваме  някаква работа, сега трябва да се научим да контролираме ума си, за да работим  директно с него.

В езотериката нашето съзнание е и механизъм за въздействие и  измервателен прибор. Но това е възможно само защото човешкото съзнание може да работи в два различни режима. И за да се избегнат евентуални въпроси – дали това се случва в действителност, или така  ни се е сторило – първо трябва да се научим как да разделяме двата режима на работа на съзнанието.

Когато  нещо моделираме с нашето съзнание, ние работим в  режим на директен, прав енергиен кръг – и в това време – не възприемаме. А когато сме завършили  моделирането – сега трябва преминем  в режим на обратния енергиен кръг и тогава ще бъде възможно да се възприема и да се почувства обратната връзка от резултата  на въздействието.

Практически всеки знае, че когато човек  нещо го боли, той слага ръка  това място ръка. Това място се поглажда, разтрива и т.н. Понякога съветват това да се прави по  посока на часовниковата стрелка, а понякога  обратно на часовниковата стрелка.

Тъй като в нашия пашкул винаги циркулира енергия в правия или обратния  кръг,  ръцете ни  или излъчват или поемат енергия. Ето защо, след като като сложим ръката си на болното място, ние или доставяме или отнемаме енергия от там. Когато човек не е в състояние да контролира циркулацията на енергията в пашкула, той не може да добавя или да отнема енергия.

А въртенето по часовниковата стрелка или обратно на часовниковата стрелка означава следното. Ако в пашкула се върти правия кръг, ръцете  внасят и добавят  енергия, а  въртенето по часовниковата стрелка (галите собствения си корем, например) ще насочва енергията в болния орган. Въртене обратно на часовниковата стрелка ще отнема енергия от органа.

Например, при възпаление в организма  се натрупва излишък от  енергия и като се отнема от нея,  се подобрява състоянието на човека. В този случай, лечителят трябва върти обратния кръг и да поглажда възпаленото  място срещу часовниковата стрелка. Любящите майки го правят с децата си  съвсем несъзнателно. Тяхното подсъзнание,  желаейки да помогне на детето, само включва необходимата циркулация на енергия.

 

Последвайте ни в Телеграм

© 2021 energetika-bg.com All rights reserved!

Още по темата в нашата страница:


© 2021 energetika-bg.com All rights reserved!

Още по темата в нашата страница:

 

By energetic

30 години опит в новинарството и преводите.

Related Post