сб. апр. 20th, 2024

Това, на което се съпротивляваме, става наша съдба

introvert-7

 Всяко нещо  има право да съществува

„Съдба“ – казват мнозина, когато се сблъскват с дадена ситуация в живота си. И така, какво е съдба? Съдба- това е определяна  поредица от събития, които се случват с човека. Странното е, че някои хора си мислят, че съдбата са  тези обстоятелства, от  които е трудно да се избавят.

Често ще чуете думите: „Това ти е  предначертано от съдбата.“ Страшни думи, нали?! Създава се  усещането, че именно  съдбата  управлява човешкия живот, и никой човек не е господар на живота си.

В действителност самият  човек  създава и реализира всички обстоятелства в живота си. Въпросът е как ние сформираме живота си: съзнателно или несъзнателно? Каква съдба избирате? Съдба, която ви „създава“   вас,    или съдба, която  създавате за  себе си! В Това е  цялата разлика.

Безсъзнателността води до робство от обстоятелствата.

Осъзнатостта води до свободата на избора.

Вие сте причината за това, което създавате. Не забравяйте това! Напоследък много хора споменават  понятието „карма“. Изказват се много определения, написани са хиляди книги по темата. В известен смисъл, концепциите за съдбата и кармата са близки.

В превод „Карма“ означава действие. Всяко човешко действие произвежда следствие, откъдето идва и изразът за концепцията за карма: „Каквото посееш, това ще пожънеш.“ По този начин, кармата,  както и съдбата, се сформират от вас самите.

Нека се опитаме да разберем какъв  механизмът на действие на съдбата. Съдбата започва да действа, когато или се привързвате към нещо, или бягате от нещо  от страх.

Истинският живот се изгражда и се основава на принципа на Свободната енергия. Ако Енергията не тече Свободно,  там, където се блокира, възниква зона на стагнация, защото в този случай се нарушава  първоначалното равновесие. Това е съдбата. Съдбата е  липса на Свобода.

Ако силно зацикляте на нещо и се привързвате, Свободната енергия не ви позволява да го имате, или ви отнема онова нещо, в   което сте се вкопчили. От друга страна, ако се страхувате от нещо, отблъсквате, съпротивлявате се, по този начин го „привличате“. Сега вече можем да разберем израза: „Това , на което се съпротивлявате, става ваша  съдба.“

Свободната Енергия  се основава на приемането на ВСИЧКО! Ако вие нещо не приемате, опитвате се да избягате от него – тогава то се превръща във ваша съдба. С други думи, вие не можете да се освободите от зависимост.

От какво сте зависими? От Какво се страхувате? Ако можете да си отговорите на тези въпроси открито, тогава ще  бъдете в състояние да се изправите пред лицето на своята съдба. Вашите чувства, желания, са пряко свързани със страховете ви. Ако към  нещо сте привързани,  ще се страхувате да го загубите.

Какво се страхувате да  загубите: любим човек, работа, пари, престиж, статут и т.н.? Може би имате страх от самота, страх да не би да сте безполезни? Страховете ви ще изчезнат, само когато получите  духовно осъзнаване и разбиране на живота. Всичко в живота е временно, всичко се променя, появява се и изчезва. Имате две възможности: да живеете в страх, постоянно с нещо да се борите, да се противопоставяте или да живеете открито, да приемате всичко, такова  каквото е, да се наслаждавате.

Вие не трябва да се притеснявате за нищо:  всички пътища идват от живота към живота!

И така! Това, на което се съпротивлявам, става моя съдба. Знам това. Ето защо аз съм отворен за всякакъв  опит на Живота. Всичко има право на съществуване.

Приемам хората и обстоятелствата на живота такива, каквито са. Аз не ги осъждам. В сърцето ми няма страх. Страхът   е липсата на доверие към Живота. Вярвам в  мъдростта на живота. Обичам живота.

От книгата „В търсене на себе си“

 

Последвайте ни в Телеграм

© 2021 energetika-bg.com All rights reserved!

Още по темата в нашата страница:


© 2021 energetika-bg.com All rights reserved!

By energetic

30 години опит в новинарството и преводите.

Related Post