чт. мар. 28th, 2024

Днес е денят на Есенното Равноденствие! Ето защо астролозите обожават този ден

луна

Есенното равноденствие заема важно място сред ключовите астрономически точки на годината. През 2017 г. то се  пада на 22 септември.

Именно днес, в 23:03 часа, Слънцето пресича небесния екватор и преминава от северното полукълбо на небесната сфера в  южното.
Есенното равноденствие е един от четирите свещени празника, които от древни времена са били почитани и тържествено празнувани.

Те са имали мистичен смисъл, защото хората са вярвали, че в този ден връзката между живия и мъртвия свят е особено силна.

В древните времена хората са живели по природния календар, и с настъпването на есенното равноденствие у тях е започвала Новата година – в това време са  отдавали благодарност на боговете за богатата реколта  и просперитет, и са отдавали почести на мъртвите   като са украсявали гробовете им.

А какво казват астролозите?

Това е мощно енергийно  наситено време за поставяне на нещата в живота в ред и за създаване на желаното бъдеще.

През следващите няколко седмици разпръснатите енергии ще се превърнат в по-фокусирана енергия. Тази фокусирана енергия ще помогне да се събуди вътрешното ви усещане за сила, страсти и вдъхновения, което ще  помогне много да се издигнете в  живота си и да станете по-продуктивни и прогресивни.

Ние ще открием, че в нас се е разпалил нов огън, който ще ни помогне да  преодолеем застоя, произтичащ от съзнанието ни на жертва, връщайки ни към нашия мощен, величествен „Аз“.

Благодарение на това ще можем да вървим напред с радост, намерение и лекота. Ще имаме възможност да завършим недовършени дела да приключим недовършени задачи сред близките ни хора.

Вие стоите на голям  кръстопът. Преминавайки процеса на пречистване и изясняване на много аспекти, оставяте зад себе си енергията, която създава болка, страдание и нещастие.

Погледнете назад и погледнете отстрани  последните няколко месеца – виждате ли картината на Великия план и възнесение?

Точката на Есенното Равноденствие символизира и прехода към зимата, т.е. заспиване и отмиране. Отлитат птиците, падат листата … Това е Най-доброто време  да се сбогувате с всичко, което вече не ви служи.

Напишете на хартия какви навици, модели на поведение, отношения с хора, ситуации и неща, които освобождавате от живота си. Благодарете им за опита и другите ценности, които са ви донесли.

След това им кажете сбогом и просто изгорете листа. Ако искате, направете медитация, която ще ви помогне да оставите зад себе си всичко, което ви пречи да се движите напред в избраната от Вас посока.

Използвайте това прекрасно време по най-добрия начин за себе си, проявявайки истинско майсторство в живота си!

By energetic

30 години опит в новинарството и преводите.

Related Post