ср. апр. 24th, 2024

Накъдето е насочено вашето внимание – там изтича вашата енергия

pic-28-09-2017-1348451Днес много учени стигат до разбирането, че нашият физически свят е непрекъснат поток от енергия, който  сформира  реални обекти и събития само благодарение на нашата мисъл. Ето защо духовните хора, езотериците казват, че практически всеки човек има свой физически свят, в който той е и Бог и господар.

Но неумението да се управляват собствените мисли и емоции води до там, че човек създава лош, или просто ужасен свят за себе си, в който той не е  Бог, а вероятно последният роб. Може ли тази странна ситуация да се промени?

Оказва се, че това е възможно и доста елементарно, макар че, от друга страна – това е трудно, защото човекът се състои от навици, които да разруши е все едно да унищожи старата си къща и да изгради нова на нейно място …

Един от най-пагубните навици на обикновения човек е да насочва  вниманието си не към това, което ще му носи добро. Защото  вниманието е енергия, а  по-вярно е да се каже, че накъдето насочваме вниманието си, там се насочва и енергията ни.

А ако човек  постоянно насочва вниманието си към, да речем, телевизора, от екрана на който се излива злоба и чернилка, към политиката, където в допълнение към войни, революции и всякакви борби, е твърде малко доброто, порнография или филми на ужасите, приключенски и така нататък, това всичко той вкарва в  своя свят.

Практически човек непрекъснато храни някой с енергията си, която му дава Всевишният, като губи възможността да управлява тази енергия с мислите си и с правилния си устрем.

Както са казвали мъдреците във всички времена, овладей вниманието си – и ще завладееш света, в  него ще станеш бог и господар, а не  последния парцал, с  който всички ще си бършат  краката. Затова се оказва , че всеки сам  позволява да прави това за себе си, той сам си създава такъв нещастен свят за себе си.

Как можете да промените навиците си, т.е. да се научите да съсредоточавате вниманието си точно там, където е необходимо за вашето добруване? Първо се научете  винаги да бъдете „тук и сега“, което ще ви позволи да контролирате вниманието си, насочвайки го към  нужната, задължително положителна посока.

Трудно е всичко това  само в начален етап, а след това умението    да контролирате вниманието си се превръща в навик (бързо), и  светът около вас изведнъж ще започне да се променя по вълшебен начин – така, както вие искате.

Защото повече няма да имате безпочвени фантазии за райски живот, а за конкретна работа с енергиите. А работата  с пот на челото ще ви се наложи да вършите само в началото, в бъдеще това ще бъде творчески процес, който обикновено ще е напрегнат (много напрегнат) и в същото време толкова  интересен, дори – вълнуващ.

Не е случайно, че творчеството се сравнява с най-откровената и ефективна молитва, по време на която душата на човека се вдъхновява и  отлита на седмото небе …

 

Последвайте ни в Телеграм

© 2021 energetika-bg.com All rights reserved!

Още по темата в нашата страница:

Вие не можете да заобиколите неумолимия кармичен Закон за запазване на енергията

“Законът за запазване на енергията е един  от най-фундаменталните закони, според които най-важна физическа величина – енергията,  се запазва в една изолирана система. На Този закон се подчиняват всички, без…

© 2021 energetika-bg.com All rights reserved!

By energetic

30 години опит в новинарството и преводите.

Related Post