чт. апр. 25th, 2024

Когато той се върне при теб, тресни вратата под носа му!

той

Когато се върне при теб, не тичай към вратата. Не гледай през прозореца с надеждата, че той стои там. Когато се върне, не се  стопявай  в очакване.

Не се поглеждай в  огледалото  за да провериш как изглеждаш.

Когато му отваряш вратата не се усмихвай и не му  казвай „Здравей“. Когато му отвориш вратата, не го кани да влезе и не го прегръщай, за да му напомниш какво е изпуснал.

И не го приемай обратно. Никога не го приемай обратно, когато се върне.

Когато се върне, поеми дълбоко въздух. Почувствай това странно усещане в диафрагмата. Когато звънне на вратата, не забравяй какво се е случило. Спомни си как те остави без съжаление. Той те остави без да се замисли дори. Той дори не помисли как си се чувствала.

Спомни  си колко дълго сриваше  след това. Спомни си как все още страдаш. И си спомни, че когато той звъни,  той се завръща не защото те обича. Той не се връща, защото иска да бъде с теб до края на живота си. Не, той се завръща с подвита опашка и извинения, които не струват нищо. Той се връща с глупави оправдания и поради лъжливи  причини.

Той се връща само заради себе си. НО не заради теб.

Той никога не те е обичал така, както ТИ го обичаше. Той никога не те гледаше по начина, по който ти го гледаше. Той не виждаше Вселената вътре в теб. Въпреки че си мислеше, че я е видял. Мислеше си, че е чувствал  същото.

Защото, когато коленичи, за да те  помоли да му дадеш още един шанс, не забравяй как всичко приключи. Спомни си какво  направи. Прости му. Пожелай му най-доброто. Но не се спъвай в същия камък. Не си и помисляй, че той се е променил. Такъв тип никога няма да се промени. Той никога няма да се превърне в  човека, който заслужаваш.

Затова, когато отвориш вратата и го видиш, че казва  всички думи, които никога не ти е казвал, затвори вратата пред него.

Затвори вратата с всички думи, които си искала да му кажеш в лицето.

И не се оглеждай назад. Не гледай назад към копелето, което допълзя    до теб. Хлопни вратата. Силно. И се върни у дома така, както той някога си отиде.

Рейтинг на Знаците на Зодиака: От най-гнусните изменници до най-верните и преданите

Стрелец Веднъж изневяра- винаги изневери? Вие сте роден изменник. Ако има начин да изневерите и след смъртта си, вие ще го направите. Вие изневерявате така, както дишате. Харесва ви измяната,…

By energetic

30 години опит в новинарството и преводите.

Related Post