пт. апр. 19th, 2024

Девет страшни причини никога да не се занимавате с йога!

йогаЛюбителите на йога често я рекламират, като призовават познати и приятели да започнат да я практикуват. Това се случва, защото на много хора тя е променили толкова много живота, че на тях им се иска да разкажат на всички за това.

Но йога има и „тъмна“ страна, и има причини, които трябва да знаете,  защо е по-добре да не се занимавате с нея , за да избегнете редица страдания. Ето ги и тях:

1. Вечерята ще се развали.

Занимавайки се йога, ще започнете да чувствате по-добре реакцията на тялото си към храната. Може да стигнете толкова далеч, че да започнете да се отказвате от вредните храни. Така че, ако обичате фастфууд и други нездравословни храни, трябва да заобикаляте йога отдалеч.

2. Край на шумните купони по нощите.

Да разпъвате килимчето за йога на сутринта след безсънна нощ в клуба, може да се окаже толкова противно занимание, че най-вероятно ще започнете да си лягате рано и ще се превърнете в „чучулига“. Край на клубния живот.

3. Край на драмите.

Обожавате драми? Тогава йога не е за вас. Трудно е да се води живот, пълен с мелодраматизъм, когато практикувате йога. Можете да станете толкова спокоен, че за хората би било вече невъзможно да ви въвличат в техните проблеми – а дори и вашите могат да изчезнат.

4. Ще почувствате своята отговорност.

Килимчето за йога често играе ролята на огледало, в което виждате себе си. И все по-често стигате до извода, че няма смисъл да обвинявате други хора, и че само вие сте отговорни за себе си. Обичате да обвинявате другите? Забравете за йога.

5. Вие ще започнете да уважавате всички хора без изключение.

Вече няма да ви е смешно да се смеете на другите и да клюкарствате за тях. Това, което преди е било забавно занимание, сега ще изглежда жестоко и малоумно. Социалният ви живот може да бъде сериозно засегнат. И може би ще трябва да се разделите с приятелите си, които не споделят вашето уважение към другите.

6. Йога ще съсипе вашия гардероб.

Преди това сте имали толкова много красиви неща, а сега само 1000 чифта дрехи за йога.

7. Вие ще станете по-чувствителни

Чувствителността към това, което се случва в тялото, предполага чувствителност към вътрешните чувства. Ако сте човек, който обича да се крие от собствените си преживяване, не се занимавайте с йога.

8. Йога ще отвори всичко у вас – и сърцето.

Тъй като при практикуване на йога вашето тяло ще става все по-гъвкаво, сърцето ви също ще става все по-меко и добро. Ще се разкривате външно и вътрешно. Йога е преди всичко духовност, а повечето сърца няма да избегнат такава съдба.

9. Йога ще ви спаси от самоунищожителните навици

Вие може да загубите желание да пиете, да пушите, да лежите на дивана по цял ден, да се стресирате, и да висите по клубовете до сутринта. Обичате ли живота си такъв, какъвто е сега? Тогава никога не се занимавайте с йога.

Само за хора със здрави нерви: Вижте какви ще бъдат последните 10 години от живота ви! (видео)

Дали те ще преминат в радост или тъга, в болницата или в семейството – всичко зависи от вас. Сега! Нашият живот е поредица от решения с отложени последствия. Ние избираме…

Накъдето е насочено вашето внимание – там изтича вашата енергия

Днес много учени стигат до разбирането, че нашият физически свят е непрекъснат поток от енергия, който  сформира  реални обекти и събития само благодарение на нашата мисъл. Ето защо духовните хора,…

By energetic

30 години опит в новинарството и преводите.

Related Post