чт. апр. 25th, 2024

Ошо: Вие сте Юда, и вие сте Исус. Приемете Това

юда

Опитайте в течение на 24 часа да приемате всичко, каквото и да се случи. Някой ви е обидил – приемете това, без да реагирате, и наблюдавайте какво се случва. Изведнъж ще почувствате приток на  енергия, каквато никога преди не сте чувствали.

Когато някой ви обижда, обикновено чувствате слабост, губите спокойствие и започвате да си мислите за това как да си отмъстите. Този човек ви е хванал на въдицата си и сега вие описвате кръгове.

Дни, нощи, месеци, години наред, не можете да спите и сънувате кошмари. Хората прекарват целия си живот, мислейки за такива глупости, само защото някой ги е обидил.

Погледнете в миналото, и нещо ще си спомните. Били сте малко дете, а учителят в клас ви е нарекъл идиот; вие все още си спомняте това и таите обидата. Вашият баща ви е казал нещо … родителите ви отдавна са забравили, и дори да им напомните, няма да разберат за какво става дума.

Вашата майка ви е погледнала особено, и тази рана все още стои, отворена, жива; ако някой я докосне, вие ще се взривите. Не помагайте на тази рана да става по-голяма.

Не позволявайте да заеме душата ви. Обърнете се към корените, бъдете с цялото. Двадесет и четири часа – само двадесет и четири часа – без значение какво се случва, не се опитвайте да реагирате, не се съпротивлявайте.

Ако някой ви е бутнал и вие падате на земята, падайте! След това се вдигнете и се приберете вкъщи. Не правете нищо. Ако някой ви е ударил, наведете главата си и приемете това с благодарност.

Вървете си вкъщи, не правете нищо – само за двадесет и четири часа – и вие ще почувствате нова вълна от енергия, каквато никога преди не сте чувствали, нов прилив на жизнени сили, идващ от самите корени.

И си струва само да се узнае, да се почувства този вкус, как животът ви ще се промени. Ще се смеете над всички извършени глупости, които са ви тормозили, над всички обиди, реакции, отмъщения, които са ви разрушавали.

Никой не може да ви унищожи, освен самите вие; никой не може да ви спаси, освен самите вие. Вие сте Юда, и вие сте Исус.

Ошо

Екхарт Толе: Законът за изобилието – Изходящият поток определя Входящия

Две седмици практикувайте това и наблюдавайте как ще се промени вашият живот: когато ви се струва, че хората ви отказват – похвала, благодарност, помощ, любяща грижа, и така нататък –…

By energetic

30 години опит в новинарството и преводите.

Related Post