Нова ера: Сатурн в Козирог (2018-2020) – прогноза за всички знаци на зодиака – I

saturn v kozirogСатурн в Козирог ще ни изпрати  на увлекателно пътешествие, където ще бъдем в състояние да научим значението на търпениетo, уважението, знанията за  нашата история, умението да се изчака, да се планира, както и други ценности и човешки качества на много „уважавания“ Козирог, които обещават да царуват в света през следващите три години.

Пътешествие на Сатурн през съзвездието Козирог започва на 19 декември 2017 и ще продължи през  2018 г., 2019 г. и 2020 г., но през април, май и юни 2020 г., Сатурн   малко ще наруши границите на Водолей, а след това напълно ще се върне отново в Козирог и ще остане там почти до края на 2020 г.

На 17 декември 2020 г. Сатурн отново ще се върне във Водолей.

Сатурн е бил в знака на Козирог през периодите: 1929 -1932, януари 1959 – януари 1962, ноември 1988 – февруари 1991 г.

Исторически, транзитът на Сатурн в Козирог не е най-комфортното време за много страни по света:

През 1929-1932 г. се наблюдава най-острата и трайна икономическа криза в САЩ, периодът на Голямата депресия.
През 1959-1962 г. e периодът на карибската ракетна криза, когато само чудо спасява света от ядрена война.
През 1991 г. в СССР се осъществява августовския пуч на Държавния комитет за извънредни ситуации с цел премахване на съществуващата власт на Горбачов, но той не успява.
1991   – годината на разпадането на Съветския съюз, което има сериозни последици за голям брой хора, за икономиките на много страни, както и промени в цялата държавна структура. Това е периодът, в който балтийските републики – Латвия, Естония, Литва – се отделят (нападението на телевизионния център във Вилнюс, 1991). Междуетнически сблъсъци между Армения и Азербайджан, между Грузия и Абхазия.
По време на транзита на Сатурн в Козирог падна Берлинската стена и започна процесът на обединение на Източна и Западна Германия.
Това е време на разоръжаване, намаляване на военните разходи, мораториуми, оттеглянето на войски от чужди територии (оттеглянето на американските войски от Исландия  през 1959 г., оттеглянето на руските войски от европейските страни, 1990).

В какъвто и  знак да пътува Сатурн, той сериозно влияе на  проблемите, които са свързани с този знак. Скоро Сатурн ще поеме контрола над знака на Козирог и той има огромна сила да промени курса на световната история и да повлияе на всеки човек.

Транзитът на Сатурн в Козирог ще залюлее  „махалото“ към по-голям консерватизъм, така че в модната индустрия на смяната на свободния  стил „casual“ ще дойде по-строга делова линия на дрехите. В областта на рекламата ще се появи нова изключителна личност, а човечеството го очаква огромен напредък в тази област. И това са само няколко примера за събития, които ни очакват през следващите три години.

В личния живот Сатурн събужда най-дълбоките  чувства и ще осъзнаете, че е време да предприемете решителни действия. Сатурн в Козирог оценява стойността на времето: от една страна, вие разбирате, че за да  постигнете нещо наистина ценно ще  трябва да обмисляте  всичко и внимателно да се подготвите, а от друга страна – ще чувствате липса на време за  планиране, и че е настъпил моментът  да приведете плановете си  в действие и да използвате на макс всяка минута.

Сатурн в Козирог: Отношения

Хората, които имат връзка и  не уважават партньора си, особено тези, които преследват лични цели или си „играят“ с чувствата на други хора, ще могат да се набодат на  рогата на Козирога. Тези, които са уморени от самотата, ще имат време за срещи – и не се колебайте да правите това, за което отдавна мечтаете, вашата смелост ще бъде оценена.

Сенчестата страна  на енергията на Сатурн в отношенията може да се прояви във факта, че някои хора няма да могат да се разделят с вътрешните си проблеми, негодувание, разочарование, съжаление. Различията в рамките на двойката в крайна сметка ще доведат до факта, че всички отрицателни емоции ще се проявяват  под формата на критика, взаимни упреци и претенции, съмнителни комплименти или стандартни словесни обиди.

Сатурн в Козирог: финанси

В сферата на финансите ще има известни колебания, така че най-добрата инвестиция на парите ви едва ли трябва да се следва мотото „Ще го купя, защото е готино, ново е и имам нужда от него. А за това колко струва, ще се притеснявам по-късно.

Все повече и повече хора ще изискват увеличение на парите за  добре свършена работа. Критика ще застигне ръководителите на някои глобални финансови корпорации, които могат да бъдат обвинени, че крият огромни печалби и пренебрегват моралния имидж, интересите и нуждите на своите служители.

Ще бъдат разследвани последиците от неетично поведение от страна на ръководители на големи институции, банки, правителства, световни корпорации, а извършителите ще понесат отговорност, което ще бъде една от водещите новини на първите страници на вестниците.

Икономиката ще продължи да се движи по утъпканата пътека до последната година на Сатурн в Козирог, когато финансовите проблеми ще се появят в бизнеса и на пазарите.

Сатурн в Козирог: страх

Сянката на Сатурн в Козирог ще предизвиква особено безпокойство   в най-уязвимите области на нашия живот.

На  влиянието на Сатурн са подложени в различна степен всички хора и преди всичко това е свързано със знака на зодиака и годината на раждане на човека. Особено чувствителни към влиянието на планетата ще бъдат Козирог, Рак и хората, родени през 1952 – 1954, 1959-1962, 1981-1983 и 1989-1990.

Също така, безпокойството ще се увеличи у  онези хора, чиито най-големи страхове са да не останат сами и да не затънат. Ако  постоянно ви преследва страх да не загубите неща, които са ви скъпи, пари, кариера, престиж, отношения или здраве, знайте, че това е просто влиянието на Сатурн в Козирог.

Не вземайте прибързани решения, а единственото, което можете да направите, е да не се поддавате на негативната енергия и ще  постигнете повече от това, което имате сега.

Продължение – Влиянието на Сатурн в знака на Козирог за всеки знак на зодиака:

Нова ера: Сатурн в Козирог (2018-2020) – прогноза за всички знаци на зодиака – II

Влиянието на Сатурн в знака на Козирог за всеки знак на зодиака Овен: Сатурн ще има благотворно влияние върху развитието на кариерата ви в периода от декември 2017 до 2020:…