сб. апр. 20th, 2024

Можете и трябва да замените всеки негоден човек в своя живот

Untitled-1

Мисля, че е необходимо да се разделяме с всички – с всеки един, който е спрял да ни цени  или да цени  връзката ни. С наемен работник, с роднина, с приятел, със съпруг, с партньор, с клиент, с фирма доставчик и т.н.

Признаването на ценността на другия за себе си и ценността  на това, което се случва между вас, е в основата на връзката. Докато се цените един друг, ще се стремите да разрешавате конфликтите, да изяснявате недоразуменията и да подобрявате качеството на отношенията.

Хората имат свойството да свикват. Тяхната адаптивна способност им помага да приемат всички условия на живота и като цяло – да  съществуват. Но хората  свикват както с добрите неща, така и с лошите.

Доброто започва да се смята за даденост и престава да бъде ценно: някой започва да обезценява някого и да участва във връзката с ултиматуми.  „Радвай се, че живееш с мен“, „бъди благодарен, че работя за теб“, „моли се на Бога да остана твой клиент“ и т.н.

Време е всичко това да се промени. Ако не ви чуват. Ако честността не води до сближаване на позициите. Ако се запази пристрастието по отношение на важността и нуждата един от друг. Необходимо е всичко това да се промени.

Можете да замените всеки човек в живота, ако не държите връзката да продължи на всяка цена. Само съзависимостта работи на задържането на другия и оставането до него на всяка цена.

Във взаимоотношенията участват и двете страни и те трябва да ги ценят.

Лилиън Ахрем

© 2020 energetika-bg.com All rights reserved!

Мудра “Изход от бедността”

 На кого помага тази  мудра: Тази мудра ще помогне на хората, в чийто живот никога не е  имало  финансови успехи, които  едва са свързвали двата края. Започнете да практикувате именно  …

 

Още по темата в нашата страница:


© 2020 energetika-bg.com All rights reserved!

By energetic

30 години опит в новинарството и преводите.

Related Post