сб. апр. 20th, 2024

23 декември – Меркурий излиза от примката на ретроградността

The Blue Side Of Planet Mercury
The Blue Side Of Planet Mercury
The Blue Side Of Planet Mercury

На 23 декември Меркурий – планетата на мисленето и контактите – преминава в директно движение. До тази дата той се намираше в  ретроградно. Когато Меркурий завърши ретроградното си движение, скоростта му първо се забавя, след това спира и едва след това започва директното му движение.

В този момент започва мощно да се освобождава енергия, която представлява принципа на Меркурий : оживява се интелектуалната дейност, както и сферите на пътищата, транспорта, образованието, комуникациите, медиите.

Сега  вече може да се подписват документи, да се правят  големи покупки, да се започват нови дейности, да се правят прогнози, включително астрологически – те ще са много по- точни, отколкото в периода на ретроградния Меркурий.

Меркурий има 3 позиции спрямо Земята: ретрограден  Меркурий,  директен Меркурий (директно движение), стационарен Меркурий. Меркурий през 2017 г. вече имаше  три ретроградни позиции. Сега последният период на това движение приключи и от 23 декември Меркурий започва своето директно  пътешествие.

меркурий-1

Освен това Меркурий като планетата на въздушния тригон (Близнаци, Везни, Водолей) отговаря за обмена на информация, комуникацията и мисленето. На физическо ниво на живота,  планетата е свързана с ръцете.

Меркурий е най-малката планета в Слънчевата система и най-близката до Слънцето, около което прави по една обиколка на всеки 87,969 земни денонощия.

Орбитата на Меркурий е ексцентрична с разстояние до Слънцето вариращо от 46 до 70 милиона километра; от всички други планети само Плутон има по-ексцентрична орбита.

Тя прави три завъртания около оста си на всеки две обиколки около Слънцето. Перихелият на орбитата на Меркурий прецесира около Слънцето с допълнителни 43 дъгови секунди на столетие, явление, обяснено едва през 20 век от общата теория на относителността.

9 признака, че се намирате под влиянието на негативна енергия!

Когато сте заобиколени от положителна енергия, тялото ви действа по подходящ и ефективен начин, а негативната  енергия има отрицателно въздействие върху хората. Можете да станете жертва на тези негативни последици,…

By energetic

30 години опит в новинарството и преводите.

Related Post