сб. апр. 20th, 2024

Шестте най-завистливи знаци на зодиака

9iuy87-696x391Завистта не е като ревността. Разликата наистина е значителна. Завистта възниква, когато нямаме желания обект, който използва друг.

А ревността се появява, когато нещо, което вече притежаваме, е „застрашено“ от трето лице. Завистта е ситуация с двама човека, а ревността е ситуация с трима. Завист – реакция на липсата на нещо, а ревност – реакция на заплахата от загуба на нещо (или по-скоро на някой).

Ако искате да имате куп пари, както вашия познат, това е завист. Ако сте ядосани от факта, че бившият ви приятел се е обзавел с нова приятелка – това е ревност. Завистта е малко по-сдържана и пасивна от ревността, но и двете чувства могат да ви принудят към непочтени и грозни действия. Кои знаци на зодиака са по-склонни да изпитват и да проявяват завист?

1. Телец

Телецът обожава да има красиви и скъпи неща, затова не изпитва много добри чувства, когато другите имат нещо, което той няма и няма нищо против да го има. Всъщност, завистта може да бъде добър мотиватор за Телеца – той ще работи активно, за да получи желания обект. Например, ако неговият приятел си купи страхотна нова кола, Телецът също ще пожелае и веднага ще започне да прави планове за придобиването и.

2. Близнаци

 завист

Везни наистина искат техните таланти и способности да бъдат признати, затова много завиждат на хората, които са успешни и счита, че тези хора са постигнали такива резултати неоснователно лесно и отчасти незаслужено.

5. Скорпион

За Скорпионите не е свойствено да завиждат за материалните неща, но те полудяват от завист от постиженията на другите хора, от техните артистични таланти или личностни черти. Например, Скорпионът може да завижда на способността на някой да бъде общителен, хладнокръвен, находчив и незлоблив.

И още – този знак може да чувства мощни пристъпи на завист към чужди партньори, особено ако те (според тях) са въплъщение на собствените им мечти. Между другото, бъдете внимателни! Ако Скорпионът ви завижда, той може несъзнателно да ви „ужили“ и да се опита да ви нарани по всякакъв начин.

6. Козирог

Козирогът искрено не иска да завижда на другите, но понякога точно това не му е по силите, особено когато му се струва, че някой е постигнал същия успех, за който Козирог е работил толкова упорито и дълго.

Този знак ще се опита да „преформатира“ своята завистлива енергия и да я използва, за да стимулира себе си. Козирогът обикновено рисува в главата си много ясна картина на това, което иска (и заради което завижда), а след това с всички сили се стреми да го получи.

By energetic

30 години опит в новинарството и преводите.

Related Post