сб. апр. 20th, 2024

Не вярвате в чудеса – значи вие сте мутант!

pic-09-02-2018-0816252

Учените отдавна са обърнали внимание на това, че скептиците в света са   по-малко от хората, които са готови да повярват в чудеса и в Бог. Както  доказват тези изследователи, разделението на хората на мистици и скептици е станало някъде  около 10-12 век, когато бързото развитие на науката „помрачава съзнанието на мнозина».

В средновековна Европа такива скептици често са  били изгаряни на кладата  заедно с вещици. Не вярвате? Но този обичай, например, все още е запазен в Етиопия, където някои племена (Tсемай и Мурсия) все още практикуват борбата срещу неверието.

ген

Сегашните скептици са потомци на безбожни учени от миналото?

Ето защо ако   чувствате у себе си скептицизъм, търсете в своя род предци сред първите учени- фанатици, например, сред такива светила на науката и безбожници, каквито са били Коперник, Галилей, Бруно, и така нататък.

Но може би все пак това не е така? Само че  един от основните компоненти на ученията в  древния Изток е била и си остава позицията, че един вярващ човек притежава  особена просветена енергия, която го свързва с космическия разум. А невярващият скептик, напротив, има тежка енергия, която го тегли към всичко негативно и тъмно.

Генетиците потвърждават това, като доказват, че протеинът VMAT2 не само позволява на човек да вярва в Бога и в чудеса, но също така помага да се активизират кръвните клетки, което от своя страна забавя стареенето, носи на човека голямо удоволствие от живота – хармонията, която не зависи от богатството или от социалното му положение.

Оказва се, че вярата в паранормалното, призраци, вещици и други мистики,  в извънземни, всъщност както и вярата в Бога –  са едно и също нещо. И това не е прищявка на нашия ум, не е дори последица  от образованието, а просто – наследственост …

Още по темата:

By energetic

30 години опит в новинарството и преводите.

Related Post