ср. апр. 24th, 2024

Кои са абсолютно несъвместимите зодиакални знаци? Рак и Везни, ..

24257710_2036287999934622_437682113_n

Всички хора от незапомнени времена са се интересували кои са най-несъвместимите  зодиакални знаци в зодиакалния кръг. Да провери това е било важно и за величественият монарх, и за обикновеният гражданин. Минават обаче много години преди астролозите да  идентифицират най-неподходящите за двойка  знаци на зодиака и да определят степента на тяхната несъвместимост.
Методи за определяне на несъвместимост
Има няколко варианта за обща несъвместимост. Същността на първия се заключва в разположението на зодиакалния знак на несъвместимите знаци  един спрямо друг под ъгъл от 90 градуса. Те са поставени,  така да се каже, на разстояние  два знака един от друг. С други думи, Козирог, Овен, Рак и Везни са  абсолютно несъвместими един с друг знаци. По същия начин не си подхождат Водолей, Телец, Лъв и Скорпион.
В основата на втория е заложено разделението на зодиакалните съзвездия на две групи. Едната от тях включва знаците на двете стихии на разума. Това са земята и въздуха. Другата се състои от двете  останали  – водата и огъня. Това са стихиите на емоциите. Според това  разделение нито един представител на едната група, не е съвместим с  представител на втората група. Например, Везни няма да са  в състояние да намерят  общ език с Риби или Лъв, А Рак няма да намери щастие нито  с Водолей,  нито с Дева.
В основата на третия вариант е твърдението, че неподходящите за двойка  знаци са  един до  друг. Като пример- Скорпионът не може да понася нито Стрелец, нито Везни. А Водолей никога няма да намери  взаимно разбиране с Козирог или с Риби.
Най- несъвместимите знаци
А  най-несъвместимите зодиакални знаци са представени, според  общоприето мнение на астролозите, в шест двойки. Астролозите  смятат, че съюзът между хората от тези двойки, е обречен на провал поради липсата на общи интереси, абсолютно различни характери и възгледи за живота.
Започваме с Рак и Везни. Чувствителната природа на Рак, неговата нужда от спокоен  живот,  постоянно ще се травмира от непостоянството и стремежа на Везни към големи и шумни компании. Неординарността на мисленето на  въздушния знак, стремежът му към  екстравагантност, никога няма да намерят разбиране у стабилния, последователен и консервативен Рак.
 Водният  знак винаги ще чувства липсата на внимание от страна на Везни, но никакви негови опити да  доминира над представителя  на  въздушния знак  няма да успеят. Вода и въздух не могат да си оказват  някакво влияние един на друг.
Друга двойка, също представляваща стихията на въздуха и водата  – Водолей и Риби, никога няма да бъдат в състояние да намерят общ език помежду си. И тъй като Рибите са егоистични, постоянно искат внимание единствено към  собствената си личност, няма да преживеят липсата на такова от страна на самоуверения Водолей.
 Поради своята жизнерадостност, несравнима способност да се адаптира към всякакви условия на живот, винаги настроените на  положителна вълна Водолеи, постоянно са в центъра на вниманието. Тях ги обичат,  оценят, уважават, следователно, всички представители на този знак се характеризират с определена вятърничавост  и непостоянство, докато самите те са доста ревниви, което води до някои трудности в отношенията им с близките им хора, и с по-чувствителните  Риби,  в частност.
Следващата   несъвместима двойка са  Стрелец и Скорпион. Тези два знака са твърде различни за да имат съвместно съществуване,  светът  на единия е напълно несъпоставим със света на другия. Скорпион твърдо знае какво иска, яростно защитава своите интереси, но не може да обуздае  безграничното лекомислие на Стрелеца, който иска да получи всички удоволствия от живота  тук и сега, и да не мисли за това, което ще се случи утре.
Тази ситуация неизменно ще предизвиква дразнене и дори агресия у  Скорпиона, защото в партньора си той търси надеждност и увереност, които той няма как да му даде.
Крайно несъвместими са  Близнаци и Козирог. Винаги изключително разумните и  несклонни да правят прибързани решения Козирози, никога няма да могат  да разберат неуравновесените и ръководени  от емоциите си, а не от разума си,   Близнаци.
Тяхното поведение Козирог винаги ще разглежда като нагло и  несериозно. Съвместимостта на тези знаци е равна на  нула.
Дева и Лъв  – два напълно противоположни знаци,  нямащи никакви  общи допирни точки. Винаги стремящият се  да заповядва  „цар на животните“ не може да покори хладнокръвната  и разумна Дева.
 Лъвът не понася критично отношение към действията си, докато Дева се отличава със стремеж към осъждане на грешките на  другите, със склонност към поучения.
Последната двойка, за която астролозите твърдят че е несъвместима, са зодиакалните знаци Телец и Овен.
Притежаващият невероятна упоритост Овен никога няма да почувства  подкрепа за своите идеи и инициативи, от стремящия се  към стабилност и отхвърлящ  всякакви промени Tелец.
Телец иска неговият  живот да  е спокоен и сигурен, украсен с чувства и емоции.
Хладнокръвният в  емоционален  план Овен се нуждае  от наситен живот, изпълнен с най-различни събития.
На него  просто ще му е скучно и безинтересно с Телец. Ако техният съюз въпреки всичко  се случи , Овен ще търси забавления на други места
Още по темата:

By energetic

30 години опит в новинарството и преводите.

Related Post