пт. апр. 26th, 2024

От какви болести трябва да се пазят най-много Овен, Телец и Близнаци?

scale_1200
Зодиакалният кръг е разделен на 12 части. Всеки един от тях отговаря за определена част от тялото и свързаните с него заболявания. Това е особено очевидно, когато в знака се намират вредните плането (Марс, Сатурн, Лунен възел, Слънце).

Зодиакът започва с Овен и завършва с Риби. По същия начин, ако вървим отгоре надолу, човешкото тяло започва от главата и завършва със стъпалата.

Съседните знаци често споделят определени части на тялото.

 Овен

Първият знак е отговорен за главата, в буквален и  преносен смисъл. Нарушения на работата на мозъка, главоболия и мигрени, замайване и наранявания на главата – всичко това е прерогатив на Овен.

Умствено пренапрежение, твърде много мисли в главата и  прекомерната избухливост на огнения елемент,  се проявяват под формата на безсъние или обратно –  прекомерна сънливост.

 болест

Този знак контролира долната част на шията и  частично белите дробове, така че наличието на вредители тук причинява бронхит и пневмония, кашлица.

Астма или туберкулоза може да се прояви при поражения в  тази област. Друга сфера на влияние на Близнаци са ръцете.

Наличието на неблагоприятни планети в Близнаци води до наранявания на горните крайници, треперене на ръцете.

Този знак е склонен към нервно изтощение и увреждане на нервните тъкани.

Следва.

Още по темата:

Аюрведа: Болестите са само 5 вида

1. Болести – учители Такива заболявания се появяват, когато човек “кривне” от своя еволюционен път и навлезе в “задънена улица”, и са показатели за нашите пороци и несъвършенства. Според гледната…

By energetic

30 години опит в новинарството и преводите.

Related Post